Primul punct pentru Gilortul Cărbuneşti în Liga 3

Numirea lui Mario Găman pe banca celor de la Gilortul Cărbuneşti a a dus şi primul punct câştigat de nou-promovata în Liga 3. După un joc bun prestat de gazde, Gilortul a scăpat victoria printre degete, scorul final fiind 1-1 în meciul cu Flacăra Horezu.

Etapa a treia a Ligii 3 a consemnat şi primul punct câştigat de gorjenii de la Gilortul, care au remizat în week-end cu Flacăra Horezu, scor 1-1. Atmosfera din tribunele stadionului din Cărbuneşti a fost una de mare  meci, cu mulţi suporteri în tribune, dar şi cu două galerii foarte frumoase, care și-au încurajat sportiv favoriţii.

Deşi nu pornea ca favorită nici la acest meci, Gilortul a arătat un fotbal de calitate, după ce echipa a primit întăriri atât în lot, cât şi pe banca tehnică. Antrenorul Mario Găman, cel care pregăteşte echipa din Cărbuneşti de o săptămână, a schimbat planul tactic şi a surprins adversarul care a fost deseori pus în dificultate, chiar dacă Flacăra Horezu este o echipă mult mai experimentată decât Gilortul.

Gazdele au dominat începutul de joc, pe finalul primei reprize punând în pericol poarta oaspeților în patru rânduri,  jucătorii oaspeţi ripostând prin două mari ocazii ratate. La pauză scorul a fost 0-0, iar după pauză  jocul a devenit mai echilibrat, oaspeții au avut mai multe acţiuni de poartă și o bară a lui Mansour. Dar, Gilortul a revenit repede în joc şi a trecut în avantaj printr-o reușită spectaculoasă a lui Meliță, care a înscris cu un şut  din suprafața de pedeapsă.

Finalul meciului a fost dramatic, iar Gilortul a încercat să conserve avantajul minim, dar nu a reușit. Cu cinci minute înainte de final, două greșeli individuale ale elevilor lui Găman au dus la marcarea golului oaspeţilor, prin reuşita lui Preda din minutul 85.

Pentru că au condus destul de mult timp pe tabelă şi nu au păstrat avantajul, cărbuneştenii pot spune că au scăpat printre degete prima lor victorie din acest sezon în Liga 3.  „Cele două echipe au încântat spectatorii cu o reprezentație cu mult peste media Ligii a III-a. Evoluția consistentă a celor două echipe, jocul spectaculos și ocaziile de poartă au făcut deliciul asistenței. Rezultatul a fost echitabil după numărul de ocazii și după modul de exprimare în teren a celor două echipe. Ușor, începe să se vadă progresul făcut în jocul echipei noastre, evoluţia din acest meci dându-ne speranțe pentru meciurile următoare”, au scris optimişti cei de la Gilortul pe pagina oficială, convinşi că echipa este în creştere, aspect demonstrat şi de rezultatul de pe tabelă.

Gilortul Târgu Cărbunești – Flacăra Horezu 1-1 (0-0)

Stadion: „Cristinel Răducan”,  Spectatori: 500.

Au marcat: Meliță (73’) / Preda (85’).

Gilortul: Jianu – Buzurin, Dolcescu, Cocioabă, M. Paștiu – Almăjanu (89’ Passi), Cîrstoiu, Avramescu (cpt.), Bubuioc (46’ Sorea) – Codin (82’ Oprișa), Meliță. Rezerve neutilizate: A. Paștiu, Pociovălișteanu, Gîlceavă, Ancuța. Antrenor: Mario Găman.

Flacărea Horezu: Vlădoi – Nwabueze, Dinu, Munteanu (cpt.), Covalschi (26’ Nițu) – Olteanu (72’ Nistor), Precup, Simeanu (46’ Preda), Popa – Georgescu (73’ Stănică), Mansour. Rezerve neutilizate: Constantinescu, Bălan, Nuță. Antrenor: Marian Deaconescu.

Vizualizări: 974

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: