Prinşi copiind la simularea pentru bacalaureat

Aproximativ 7.000 de liceeni gorjeni au simulat ieri cele mai grele probe ale examenului de Bacalaureat, matematică respectiv istorie. Potrivit informaţiilor  furnizate de Inspectoratul Şcolar Gorj, unii dintre elevi au încercat să-i fenteze pe profesorii supraveghetori. Aproximativ 20 de elevi din clasele XI-XII au fost prinşi copiind cu fiţuici sau butonându-şi telefoanele mobile.

Peste 300 de liceeni din Gorj au absentat de la simularea probei a doua a examenului de Bacalaureat. „La clasa a XI-a am avut înscrişi un număr de 3.343 de elevi şi s-au prezentat 3.144. La clasa a XII-a am avut înscrişi un număr de 3.978 de elevi din care s-au prezentat 3.772. Vineri elevii vor simula proba la alegere a profilului, urmând ca rezultatele să fie afişate pe data de 12 martie”, a declarat Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj.

Dacă la proba de limba şi literatura română a fost eliminat din sală doar un elev pentru tentativă de fraudă, la proba de ieri au fost prinşi copiind 20 de liceeni. Unii dintre ei utilizau telefoanele mobile, iar alţii fiţuicile.  „Simulările au rolul de a-i familiariza pe elevi cu atmosfera din timpul examenului de Bacalaureat, notele nu se trec în catalog, însă au existat şi situaţii în care elevii au fost prinşi copiind. Au fost eliminaţi din săli 9 elevi de la clasele a XI-a şi 11 elevi de la clasele a XII-a, care au primit nota 1. Elevii respectivi vor putea participa vineri la simularea probei la alegere, chiar dacă au fost eliminaţi la proba a II-a”, a mai precizat Georgeta Popescu.

Vizualizări: 117

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: