Prinşi cu fiţuici la bac

Au venit cu fiţuici la bacalaureat şi au fost daţi afară din examen. În această situaţie au fost prinşi doi elevi, care susţineau proba scrisă la limba şi literatura română la Colegiul Tehnic din Motru. Dacă nu au copiat, candidaţii nepregătiţi au preferat să chiulească.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Gorj cei doi elevi care au fost prinşi cu fiţuici asupra lor proveneau de la Colegiul Tehnic Motru şi de la Grupul Şcolar Industrial Tismana. „Dintre cele şase centre de examen doar la centrul din Motru au fost semnalate tentative de fraudă. Aceştia avea la ei fiţuici, motiv pentru care au fost eliminaţi din examen”, spune Marian Staicu, reprezentantul IŞJ Gorj. Pentru că nu au stat în banca lor, cei doi elevi nu vor mai avea voie să participe la probele viitoare.

Zeci de chiulangii

Dintre cei 1297 de candidaţi înscrişi au absentat la această probă peste 90. Prezenţa la această probă a fost în procent de 92.98%. Pentru sesiunea de toamnă s-au constituit şase centre de examen, la Grupul Şcolar Industrial Turceni, la Grupul Şcolar Bârseşti, la Colegiul Tehnic Motru, la Colegiul Tehnic „Henri Coandă”, la Colegiul Tehnic Nr.2 şi la Liceul cu Program Sportiv. Cei mai mulţi absenţi s-au înregistrat la Grupul Şcolar Turceni, unde din cei 278 de înscrişi au tras chiulul aproape 30. „După terminarea probei lucrările au fost trimise în centrele de evaluare, care au fost stabilite la Şcoala Generală „Alexandru Ştefulescu” şi la Şcoala Geerală „Constantin Săvoiu” din Târgu Jiu”, mai adaugă Marian Staicu. Dar nu numai elevii au absentat, ci şi preşedinţii comisiilor de examen. „Pentru că nu s-au mai prezentat la examen, patru dintre preşedinţii centrelor de examen nominalizaţi de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului au fost traşi din nou la sorţi. Cei care nu au venit erau profesori universitari din Timişoara, iar noi am fost nevoiţi să alegem alţi preşedinţi din rândul profesorilor de liceu”, menţionează Marian Staicu.

Susţine examenul la spital

Proba de limba şi literatura română va fi urmată de cea de matematică, pentru care s-a primit deja o cerere de susţinere a examenului în condiţii deosebite. „Proba de matematică, ce se va susţine miercuri, este şi cea pentru care avem cei mai mulţi candidaţi înscrişi, de aproape 1500. Pentru această probă avem şi o cerere depusă pentru un elev de la Colegiul Tehnic Henri Coandă, care solicită susţinerea examenului în spital. În acest sens noi vom solicita conducerii Spitalului Judeţean să ne pună la dispoziţie o rezervă în care respectivul elev să poată susţine proba. De asemenea, după ce cererea va fi aprobată, noi vom întocmi o comisie care să se deplaseze la spital”, mai menţionează Marian Staicu.

Vizualizări: 127

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: