PRM-iștii au întors mitralierele

Zilele astea, pe nesimțite aproape, a avut loc un puci imens, imens la scara sa minusculă, cel puțin: Vadim Tudor a fost înlăturat de la șefia PRM. PRM e un fost partid, ce-i drept, dar să disociezi numele PRM-ului de cel al lui Vadim este un gest atât de inexplicabil și de curajos (bănuiesc) încât merită comentat. Măcar pentru faptul că am aflat, cu ocazia asta, că PRM-ul are și alți membri în afară de furibundul său președinte.

Cum să caracterizezi această impertinență? Lovitură de stat? Lovitură de palat? De fapt, seamănă mai mult cu o lovitură de pat. De pat de spital. Mințile domnului Vadim Tudor n-au fost niciodată împăcate cu ele însele, dar parcă în ultima vreme chiar erau plecate exagerat de mult de acasă. La câte tâmpenii a spus tribunul în ultimul an și mai ales ținând cont de contextele mizere în care a făcut-o (la show-uri mondene de doi lei sau la televiziuni de știri de mâna a doua, în după-amiezele de weekend în care nimeni altcineva n-are chef să apară la televizor), cred că nici măcar una dintre personalitățile lui Vadim nu poate contesta un eventual verdict negativ venit din partea psihiatrului. Din acest punct de vedere, acțiunea reprezentanților organizațiilor din țară pare justificată. Pe de altă parte, oamenii ăștia cine sunt? Și chiar așa, vorba lui Vadim, cum poți să-i iei lui Vadim PRM-ul? Și în ce calitate? De om normal? Dar ăsta e un partid construit pentru nebuni, ce-ai putea tu să faci cu el și cum crezi că, în calitate de nebun, l-ar putea cineva conduce mai bine? E ca și când Einstein s-ar fi autopropus căpitan al naționalei de fotbal a Germaniei doar pentru că i s-a părut lui că era cam prost căpitanul uzual.

Vadim a sucombat din punct de vedere mediatic într-o normalitate crescândă a țării și adusă de Europa, în mare parte, iar partidul lui nu poate fi resuscitat, pentru că el și PRM-ul sunt uniți în dreptul inimii și-al creierelor ca niște siamezi dintre cei mai ghinioniști. Cum adică să fie exclus Vadim din PRM? Cel mult ar putea fi externat. Sau exilat într-o filială PRM mai exotică, de exemplu ar putea să-l trimită în filiala PRM din insula Elba. Eh?

Vizualizări: 143

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: