Pro şi contra Bălăşoiu

Atacurile liderilor PSD Gorj, Cârciumaru şi Călinoiu, la adresa directorului general de la Complexul Energetic Oltenia, sunt de-a dreptul lipsite de bun-simţ. În spatele atacurilor lui Cârciumaru se află de fapt oftica lui Marin Condescu, că Bălăşoiu nu virează bani către clubul lui de fotbal. Iar Călinoiu nu are drept scop decât numirea unor directori care să-i satisfacă setea de bani care va fi acută în perioada campaniei electorale.

Constantin Bălăşoiu a fost impus la conducerea CE Oltenia cu susţinerea altor forţe decât cele politice, pentru că acesta nu a fost nici pe placul PD-L local, nici al USL. Cu toţii l-au tolerat că nu au avut încotro, dar cert este că nici măcar atotputernicului premier Ponta nu îi este simplu să îl schimbe.

Cârciumaru şi Călinoiu l-au atacat la unison zilele trecute pe Bălăşoiu, căruia îi reproşează că nu execută ordinele lui Ponta, că doar se preface că mută sediul CE Oltenia la Târgu Jiu şi că nu reduce la jumătate posturile de director. În treacăt fie spus, şi Bălăşoiu şi Ponta ar vrea mutarea sediului CE Oltenia la Bucureşti, aşa că nu ar trebui să excludem o astfel de surpriză în viitorul apropiat.

Singurul merit de necontestat al lui Bălăşoiu este că rezistă eroic presiunilor politice. Dincolo de asta însă, Complexul Energetic Oltenia a devenit un generator de probleme în Gorj. Niciodată în ultimii ani, primării ca Turceni şi Rovinari, dar şi altele din zone miniere, nu au trecut prin probleme atât de mari ca în această perioadă, când plăţile dinspre complex s-au lăsat aşteptate. Niciodată în ultimii ani, activităţile din exploatări nu au fost atât de întârziate de faptul că Bălăşoiu şi compania nu au timp să semneze documente care privesc activitatea curentă. Totul a fost atât de centralizat în CE Oltenia, încât activitatea de investiţii sau de exproprieri este paralizată. Iar în ceea ce priveşte negocierea contractului colectiv de muncă pentru anul viitor, se anunţă o mare harababură.

Noroc că tăcerea sindicatelor a fost temporar asigurată cu creşterea salarială de 3% şi prima de murături.

Vizualizări: 158

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: