Problema câinilor din Mătăsari va fi rezolvată cu respectarea legislației

Comuna Mătăsari, ca și alte localități din Gorj, se confruntă cu problema câinilor fără stăpân. De ani de zile se știe faptul că în pădurea de lângă Mătăsari sunt abandonați zeci de câini care ajung în cele din urmă în localitate. Autoritățile locale încearcă să rezolve această problemă a maidanezilor, iar acum se poate realiza acest lucru. Dacă patrupedele nu vor fi adoptate de cetățeni, se va trece la eutanasie.

Problema câinilor fără stăpân, amplu dezbătută de autoritățile locale, dar și în mass-media, își va găsi în cele din urmă rezolvarea, odată cu intrarea în vigoare a noii legi cu privire la eutanasierea câinilor fără stăpân. De ani de zile se cunoaște foarte bine faptul că în apropiere de comuna Mătăsari sunt aduși și abandonați câini fără stăpân, care și acum se găsesc de o parte și de alta a drumului care duce spre localitate. Acest fenomen de abandonare în zonă a câinilor maidanezi nu a fost stopat și patrupedele au ajuns de cele mai multe ori în centrul comunei. Acum, problema maidanezilor pare să-și fi găsit rezolvarea și la Mătăsari, pentru că autoritățile locale sunt decise să rezolve această problemă cu respectarea legislației în vigoare. „Și noi avem probleme cu câinii fără stăpân care sunt și în Mătăsari. Avem și noi foarte mulți și o să rezolvăm această problemă cu respectarea legislației în vigoare. Dacă nu vor fi adoptați de cetățeni în termenul stabilit, se va trece la eutanasierea lor”, a declarat Gheorghe Gașpar, primar comuna Mătăsari.

Localnicii nu au avut probleme din cauza câinilor

Localnicii din comuna Mătăsari recunosc faptul că în localitate sunt foarte mulți câini comunitari, mai ales în centrul localității, printre blocuri, însă din fericire maidanezii nu au făcut victime. „Avem și noi foarte mulți câini fără stăpân în Mătăsari, dar sunt cuminți. Stau pe lângă blocuri pentru că le dau oamenii să mănânce și s-au învățat acolo. Nu am avut probleme să muște pe cineva din zonă. Mai latră dacă vin în cartier persoane necunoscute, dar eu nu știu să fi mușcat pe cineva vreodată. Sunt mulți și trebuie rezolvată problema, dar nu cred că ar trebui să-i omoare”, a declarat un localnic din Mătăsari.

Vizualizări: 142

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: