Problema medicilor de la Tismana nu a fost soluţionată

Medicii din Tismana se plâng de chiria foarte mare pe care trebuie să o plătească pentru cabinete, de şase luni. Povestea a ajuns şi pe masa Prefecturii Gorj, care nu s-a pronunţat încă pentru această problemă.

Până acum şase luni medicii de familie plăteau chirie un euro/mp/pe an. În urma unei expertize făcute de un expert plătit de primăria Tismana, medicii de familie ar trebui să plătească lunar o chirie cuprinsă între 1-5 euro/mp/ lună. Cadrele medicale au făcut o contra-expertiză de unde rezultă că aveau de plătit anual 2 euro/mp. Autorităţile locale au dat două hotărâri de consiliul în acest sens, însă a rămas în picioare cea care impunea o chirie mai mare.

Cadrele medicale au ajuns cu problema lor în faţa prefectului Liviu Andrei. „Cele două hotărâri date de Consiliul Local de la Tismana au ajuns la Prefectură. Ele sunt analizate de juriştii de la Serviciul Legalitate şi ce vor hotărî ei este lege pentru toţi. Noi nu vrem ca actul medical de la Tismana să aibă de suferit”, a declarat prefectul de Gorj, Liviu Andrei.

Deşi cei de la Prefectură susţin că nu s-au pronunţat încă în legătură cu problema de la Tismana, Mihai Moisescu, preşedintele Patronatelor Medicilor de Familie, spune că Prefectura a dat un răspuns favorabil pentru cadrele medicale. „La întâlnirea cu prefectul Liviu Andrei acesta mi-a zis că decizia este acea de a ţine în picioare a doua hotărâre dată de Consiliul Local, prin care medicii vor plăti o chirie de 2 euro/mp/an”, a spus Moisescu.

Vizualizări: 88

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: