Problema transportului, rezolvată la Lupoaia. Tractoriştii dau explicaţii

Veste bună pentru minerii de la Cariera Lupoaia. Abia după ce compania energetică a fost amendată de ITM s-au luat măsuri pentru ca oamenii să fie transportaţi în condiţii sigure la locul de muncă. De miercuri, minerii au avut transport asigurat şi n-au mai fost nevoiţi să-şi rişte vieţile agăţaţi de tractoare.

Problema a fost rezolvată după aproape zece zile în care oamenii au mers pe jos câţiva kilometri sau în remorcile tractoarelor. Tractoriştii sunt cei care dau acum note explicative după ce le-au permis colegilor să se urce în utilaje. „S-a rezolvat problema în această dimineaţă (n.r. miercuri). Oamenii au fost duşi în condiţii umane. Trebuia rezolvată problema acum nouă zile, nu să ţinem oamenii atâta timp chinuiţi. Văd că toate lucrurile se răsfrâng acum asupra tractoriştilor care sunt chemaţi să dea explicaţii. Să fie găsiţi vinovaţii! Îl rog public pe domnul Sorin Boza să tragă la răspundere vinovaţii. Nu tractoriştii trebuie traşi la răspundere”, a fost semnalul sindicalistului Nicu Bunoaica.

Sindicalistul susţine că s-a tărăgănat atribuirea contractului pentru transportul minerilor de la Lupoaia pentru că nu ar fi câştigat cine a trebuit licitaţia. „Omul care are mijloacele de transport în Cariera Lupoaia a câştigat licitaţia. Eu am văzut contractul. A fost pe două luni, apoi se prelungeşte pe un an sau doi. CEO a avut marele tupeu să ataşeze un grafic în care spune că 22 de zile a avut aprobat această firmă transportul în carieră. Oamenii aceştia nu ştiu ce au dorit. Din punctul meu de vedere, unii sindicalişti au avut interese în transportul şi masa minerilor ca să bage şi ei ceva la buzunare. Firma care a pierdut această licitaţie era dorită în continuare”, a mai semnalat Bunoaica.

Vizualizări: 1,371

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: