Un miner a luat foc la serviciu. Cum explică Boza!

Încă un miner a ajuns cu arsuri la spital în urma unui accident de muncă. S-a întâmplat luni noaptea, în Cariera Husnicioara din cadrul Complexului Energetic Oltenia. În acest caz, bărbatul ar fi adormit într-o cabină, în apropierea benzii, a stat prea aproape de instalaţia de încălzire şi aşa a luat foc.

Salariatul a ieşit pe picioarele lui din cabină şi a cerut ajutorul colegilor care au alertat imediat salvatorii. „Este vorba despre un bărbat în vârstă de 53 de ani care lucrează la Cariera Husnicioara. Totul s-a petrecut când el era în schimbul trei. Eu am trimis o comisie la faţa locului să vadă ce s-a întâmplat. Din primele informaţii, este vorba despre un maşinist care se afla într-una din cabinele amenajate lângă benzi. Acolo s-a aşezat lângă instalaţia de încălzire, i s-a aprins pufoaica şi aşa a luat foc. Cel mai probabil dormea, pentru că a suferit arsuri pe 20% din suprafaţa corpului. A fost transportat la spitalul din Drobeta Turnu-Severin şi am stabilit să fie transferat la Timişoara”, a explicat Sorin Boza, directorul general al Complexului Energetic Oltenia.

Oficialii companiei energetice şi inspectorii de muncă au demarat anchete în acest caz pentru a stabili ce s-a întâmplat cu exactitate. Cazul este îngrijorător, chiar dacă nu seamănă cu cel produs acum câteva luni la o carieră din Gorj, când doi electricieni au suferit arsuri grave în timp ce interveneau neautorizat la o celulă electrică.

Vizualizări: 5,394

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: