Probleme în alianţa conservatorilor cu liberalii

Conservatorii nu au semnat protocolul USL nici măcar la Novaci, singura localitate unde PC are primar. Deşi ieri a avut loc semnarea protocolului în localitate, primarul Pantelimon Todea nu a fost invitat să participe. Interesant este că încep să apară probleme în ACD, adică alianţa dintre PNL şi PC. Conservatorii au decis să candideze pe liste comune, dar au câteva pretenţii la penelişti. Nici nu termină de vorbit că liberalii le şi atrag atenţia că ei au candidat chiar şi pentru Novaci.

Ieri s-a semnat protocolul USL la Novaci. Social-democratul Ciprian Florescu şi liberalul Gheorghe Orzan au mers acolo pentru a se asigura că totul merge conform planului. Culmea este, că cel care era poate cel mai îndreptăţit să participe la semnarea protocolului, Pantelimon Todea, nu avea habar că la el în localitate urma să fie semnat acordul. ”Nu ştiu nimic despre faptul că se semnează protocolul la Novaci, pe mine nu m-a invitat nimeni. Nu ştiu de ce nu m-au anunţat, probabil că nu mai au nevoie de mine. Sunt singurul primar conservator, dacă nu ţin cont de treaba asta e treaba lor. Eu încă nu m-am hotărât dacă voi mai candida sau nu la anul”, a spus Pantelimon Todea, primarul din Novaci.

Liberalii au pus gând rău primăriei Novaci, ocupată de colegii de la PC.  „După ce vom termina de semnat protocoalele o să începem să ne fixăm candidaţii pe localităţi. Noi, Partidul Naţional Liberal,  am vrea să punem candidat şi la Novaci, nu ne-am împărţit încă localităţile, probabil că ar fi o opţiune. Avem mai multe variante pentru candidat acolo, deocamdată nu spunem despre cine este vorba, nu intrăm în detalii care ar putea să fie speculate”, a declarat Gheorghe Orzan, vicepreşedintele PNL Gorj.

Partidul Conservator îşi revizuieşte decizia! După ce declarau în urmă cu câteva luni că la alegerile de la anul vor merge pe liste separate în localităţile din judeţul Gorj, acum conservatorii nu mai sunt atât de hotărâţi. Vicepreşedintele PC Gorj, Marius Borcan, a declarat că PC va candida pe liste comune însă trebuie să aibă discuţii cu PNL.

De cealaltă parte, liderul PNL Gorj, Dian Popescu, a spus că alianţa USL funcţiona şi fără partidul condus de Ilie Petrescu.

CANDIDATURĂ

Deşi în urmă cu trei ani nu a reuşit să prindă postul de primar, Gheorghe Porumbel, directorul Ansamblului „Doina Gorjului”, spune că va candida şi la alegerile de anul viitor pentru primăria Novaci. „Da voi candida, categoric, hotărârea este de 100% şi dacă se poate şi mai mult. Cel mai bun lucru care se poate realiza este sondajul, dacă după aceea în funcţie de rezultat voi bate din picior să merg la PSD, USL sau mă voi resemna şi voi căuta pe alţii care mă vor sau independent“, a spus acesta.

Vizualizări: 111

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: