Probleme şi la Motru cu firma maghiară. De un an, lucrările au fost oprite!

Firma maghiară, care ar fi trebuit să reabiliteze drumul Sadu-Rovinari, a lăsat probleme şi la Motru. Potrivit primarul Dorin Hanu, firma achiziţionase lucrarea de alimentare cu apă a satelor limitrofe şi staţie de tratare, dar de un an nu s-a mai lucrat. Costurile: 3,5 milioane de euro.

Firma ungurească a păcălit şi primăria Motru. Ungurii au primit 3,5 milioane de euro pentru alimentarea cu apă a satelor aparţinătoare Motrului şi pentru o staţie de tratare. Potrivit primarului Dorin Hanu, licitaţia a fost organizată de Compania Naţională de Investiţii, primăria fiind beneficiarul. „Licitaţia s-a făcut prin CNI, noi suntem doar beneficiari. Pot să vă spun că anul acesta firma asta n-a lucrat nimic. Efectiv n-au lucrat nimic de un an. Din câte ştiu, pentru că am ţinut legătura cu CNI, firma este în insolvenţă“, a declarat primarul.

Dacă la Sadu, ungurii au făcut 5 la sută din lucrare şi au luat milioane de euro, măcar la Motru aproape au terminat una dintre lucrări. „Staţia de tratare a apei este gata în proporţie de 99 la sută. Trebuie doar să mai pună nişte balustrade de inox şi să ne-o predea, dar cei de la CNI nu sunt de acord pentru că licitaţia a fost comună, şi cu alimentarea cu apă, care nu e gata“, a mai menţionat Hanu.  Primarul a mai spus că 70 la sută din lucrările pentru alimentarea cu apă sunt gata. Primarul a mai precizat că aceste două lucrări au costat 3,5 milioane de euro, iar lucrările au început în 2008. 

Hanu a mai spus că ungurii lucrau şi cu o firmă din Târgu Jiu. Potrivit unei declaraţii dată de deputatul PDL, Severus Militaru, lucrarea a fost cesionată de către o societate din Târgu Jiu, Eurodacos.

Vizualizări: 129

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: