Problemele agriculturii gorjene, în atenţia guvernanţilor

Specialiştii gorjeni din agricultură s-au întâlnit sâmbătă, la Călăraşi, cu guvernanţii pentru a discuta principalele probleme din domeniu şi pentru a participa la alegerea membrilor Comisiei Naţionale pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală.

La întrunire au fost prezenţi premierul Emil Boc, Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, fostul ministru Gheorghe Flutur, fostul secretar de stat pe probleme de agricultură Adrian Rădulescu şi mai mulţi parlamentari. Problemele discutate au vizat reducerea suprafeţelor nelucrate, punerea în funcţiune a sistemelor de irigaţii, înfiinţarea de depozite de legume şi fructe la nivelul localităţilor productive şi implementarea cadastrului. “Ministrul agriculturii a adus în discuţie problemele cauzate de seceta din acest an şi de asemenea punerea în funcţiune a sistemelor de irigaţii. La nivelul judeţului, în momentul de faţă nu funcţionează nici un sistem de irigaţii, deşi există câte unul la Săuleşti şi Băleşti. Totodată, se intenţionează să se reducă suprafeţele nelucrate prin constituirea formelor asociative. În Gorj, peste 5000 de hectare de teren au rămas nelucrate. La nivel naţional se pune problema înfiinţării unor depozite de legume şi fructe în zonele localităţile productive de care ar fi absolută nevoie în zonele Băleşti şi Turcineşti”, a declarat Ion Popescu, directorul Direcţiei Agricole Gorj.

ALEGERI

Nici un specialist agricol din judeţul Gorj nu a fost ales pentru a face parte din Comisia Naţională pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală. “A fost propus pentru funcţia de vicepreşedinte al comisiei naţionale domnul Gheorghe Novac, directorul Direcţiei Silvice Gorj, însă în urma balotajului a fost numit Emil Luca, un specialist de la Cluj”, a mai precizat Ion Popescu.       

Vizualizări: 103

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: