Problemele romilor din Gorj, discutate în Parlament

Deputatul Partidei Romilor, Nicolae Păun, va veni la Târgu Jiu luna viitoare pentru a monitoriza problemele etnice din Gorj. “Deputatul Nicolae Păun va avea întâlniri cu primarii localităţilor unde sunt romi pentru a lua contact cu problemele etniei. Acestea vor fi discutate în Parlament în vederea găsirii de soluţii”, a menţionat Alin Bobu. Romii gorjenii şi-au înfiinţat un Centru Judeţean în cadrul căruia vor fi identificate formele de discriminare de la nivelul fiecărei primării şi se vor elabora proiecte pentru accesarea fondurilor nerambursabile.

Centru Judeţean al romilor a fost înfiinţat în urmă cu câteva zile pentru a putea monitoriza problemele etnice de la nivelul judeţului şi pentru a elabora proiecte în vederea accesării fondurilor nerambursabile. Romii vor organiza, săptămâna viitoare, la nivelul Instituţiei Prefectului, prima şedinţă de după înfiinţarea centrului unde vor participa mediatorii sanitari, mediatorii şcolari, experţii din cadrul primăriilor, liderii organizaţiilor neguvernamentale şi liderii tradiţionali ai romilor. De asemenea, vor fi prezenţi la întâlnire şi reprezentanţii Consiliului Judeţean şi ai Prefecturii Gorj. “Toate problemele din teritoriu vor fi identificate în cadrul şedinţei. Se vor avea în vedere şi formele de discriminare de la nivelul fiecărei primării ţinând cont că din cei 10 mediatori sanitari doar 2 sunt angajaţi, iar din cei 11 mediatori şcolari doar 8 persoane îşi desfăşoară activitatea”, a declarat Alin Bobu, consilier în cadrul Prefecturii pe problemele romilor.

Aceştia şi-au propus ca prin intermediul Centrului Judeţean să elaboreze anual câte 10-15 proiecte pentru accesarea fondurilor nerambursabile. Pe lângă acestea, ei vor să impună şi instituţiilor deconcentrate să facă proiecte benefice etniei. “În cadrul şedinţei de săptămâna viitoare, vom încerca să impunem instituţiilor deconcentrate ca începând de anul acesta să se elaboreze cel puţin două proiecte cu focalizare pe romi având în vedere că de 3 ani nu s-a mai creat nici un astfel de proiect”, a mai precizat Alin Bobu.

Vizualizări: 98

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: