Proces reluat de la zero. Despăgubiri anulate pentru o poliţistă

Curtea de Apel Craiova a desfiinţat o decizie a Judecătoriei Novaci prin care unei poliţiste i se acordau despăgubiri de 15.000 de lei de la un localnic într-un dosar de ultraj, acesta nefiind primul dosar care este întors din Bănie spre Novaci pentru a fi judecat de la zero. La un moment dat, instanţa de la Novaci era chiar pe o listă a celor care urmau să fie desfiinţate, dar, între timp, guvernanţii s-au răzgândit pe motiv că nu vor să îi pună pe justiţiabili pe drumuri. Rejudecarea dosarului presupune însă mult mai multe drumuri, pentru Novaci acesta nefiind singurul caz.

Alina Georgiana Iacobescu ar fi trebuit să primească despăgubirile de la Mircea Ştefănoiu, fratele omului de afaceri Relu Ştefănoiu. Iniţial, el fusese condamnat la 5 luni de închisoare, executarea fiind înlocuită cu un termen de supraveghere de 2 ani şi obligaţia de a presta 70 de zile de muncă în folosul comunităţii. Toate acestea au fost anulate însă prin verdictul de la Craiova, iar procesul va trebui să se reia în toamnă la Novaci.

Dosarul a fost înregistrat pe rolul acestei instanţe fix cu doi ani în urmă, iar până la pronunţarea unei sentinţe ar putea trece lejer alţi doi ani, timp în care nimeni nu îşi va mai aminti de cele relatate până acum.

Vizualizări: 2,791

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: