Procesul BVA Coal - CE Oltenia, în pronunţare

Procesul în care firma BVA Coal din Constanța a cerut Complexului Energetic Oltenia returnarea biletelor la ordin în valoare de 780.000 de euro a rămas în pronunțare. Instanța va da o soluție pe 23 septembrie.

Este vorba de contractul privind livrarea a 1,2 milioane de tone de cărbune către Serbia, prin BVA, care a fost onorat pe jumătate. Cei de la complexul energetic spun că BVA nu a preluat cantitatea din contract și vor să execute garanția, iar cei de la firma constănțeană susțin că CEO nu a avut capacitate de livrare la granulația din contract, de sub 60 mm.

Biletele la ordin pentru executarea sumei de 780.000 de euro erau scadente pe 19 august, dată la care BVA nu avea banii în cont. Prin acest proces, BVA doreşte restituirea biletelor la ordin, iar CE Oltenia solicită respingerea acţiunii pe motiv că producătorul de energie le-a folosit deja, chiar dacă nu a încasat nici un leu. Mai mult, pentru că pe 19 august BVA nu avea banii în cont, considerându-se că au fost emise bilete fără acoperire, CE Oltenia a făcut plângere penală. Deşi procesul intentat de BVA Coal SRL avea ca obiect o procedură de urgenţă, o ordonanţă preşedinţială, avocaţii celor două părţi au cerut diverse amânări, ceea ce a dus la trenarea situaţiei de mai bine de o lună.

Judecătorul de caz a decis amânarea pronunţării cu o săptămână deoarece cei doi avocaţi au cerut depunerea unor concluzii scrise.

Vizualizări: 126

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: