Procesul lui Burlan şi Ciorecan, judecat în alt judeţ

Cerere mai puţin obişnuită a procurorului care a instrumentat dosarul „masa caldă”, în care foşti directori din minerit au fost anchetaţi pentru că din masa minerilor au fost hrăniţi şi sportivii echipelor finanţate de Societatea Naţională a Lignitului Oltenia. Înainte de a finaliza rechizitoriul, Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu a formulat o cerere de strămutare a dosarului în afara Gorjului. Aşa i s-a întâmplat în 2014 şi lui Marin Condescu, atunci procurorul Moţa dând drumul la rechizitoriu abia după ce s-a asigurat că procesul va fi judecat la Tribunalul Olt.

Curtea de Apel Craiova a avut ieri termen în procesul în care Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu a cerut strămutarea dosarului „Masa caldă“ în alt judeţ, dar până la închiderea ediţiei soluţia nu a fost afişată.

Potrivit unor surse, procurorul Grecu şi-a motivat solicitarea prin mediatizarea şi notorietatea fostului director din minerit, Daniel Burlan. Dosarul a fost deschis în 2014, după un denunţ al Complexului Energetic Oltenia. Compania susţine că anumiţi directori au dat şi fotbaliştilor de la Minerul Motru din mâncarea minerilor. Prejudiciul este estimat la 2,8 milioane de lei pe perioada 2009-2013. În dosarul „Masa caldă“ erau vizaţi mai mulţi foşti şi actuali directori din zona Motru: Sorin Iovan - fost director Cariera Lupoaia, Florentin Gheorghescu - fost director Cariera Roşiuţa, Vasile Creţan - director adjunct Cariera Lupoaia, Vasile Râbu - fost director Mina Motru, Mircea Mezinca - fost director în cadrul SNLO, Nicolae Giuran şi Valentin Tatomir, foşti director ELCFU Motru, Constantin David- director la Cariera Roşiuţa, Ion Ghiga - director la Cariera Lupoaia şi Daniel Burlan- fost director SNLO. Dintre toţi, trimis în judecată va fi doar Burlan, dar şi Alexandru Ciorecan, directorul cantinei din Motru, cel care a avut contractul pentru acordarea mesei calde.

Faptul că ceilalţi directori s-au pierdut pe drum rezultă din cererea Parchetului de strămutare, unde sunt menţionaţi doar Burlan şi Ciorecan, nu şi directorii care au semnat recepţiile meselor. Fostul director general al SNLO, Daniel Burlan, s-a opus cererii de strămutare a dosarului. Anterior, el a declarat presei că, dacă el este vinovat în acest dosar, atunci sunt şi ceilalţi directori dinainte şi după el. „Sportivii au servit masa şi înainte de a fi eu director general şi chiar  după 1 octombrie 2012, când a fost numit dl. Ciurel director executiv. Sportivii au servit masa de la înfiinţarea cluburilor sportive, cu mult înainte de a fi eu director general şi până la data de 30 aprilie 2013, când a încetat contractul cu SC Cazare Cantine Motru“, a declarat acesta. „Sportivii mănâncă de 50 de ani la Motru. Mâncau din aceeaşi mâncare din care mâncau şi minerii“, a declarat şi Vasile Râbu, fost director la EMC Motru, după audierile din luna august de la IPJ Gorj.

burlan_ciorecan

Vizualizări: 167

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: