Procesul exploziei de la UM Sadu, aproape de un verdict

Două săptămâni mai sunt, teoretic, până când foștii directori de la Uzina Mecanică Sadu vor afla care este decizia judecătorilor în dosarul în care sunt judecați pentru moartea a două angajate și rănirea unui al treilea salariat, în explozia din 2011.

Curtea de Apel Craiova a stabilit pentru începutul lunii martie termenul de pronunțare a unui verdict definitiv în dosarul în care inculpatul principal este fostul director general Lori Gheorghe Boian. Acesta este judecat împreună cu directorul tehnic Lucian Gabriel Bogdan, precum și șeful de secție Dumitru Toloargă.

Cei trei sunt considerați responsabili de către procurori pentru victimele exploziei produse în 11 februarie 2011. Aceștia sunt acuzați că le-ar fi obligat pe salariatele decedate să lucreze fără să respecte normele de protecție a muncii, folosind pulbere produsă cu 30 de ani înainte și expirată. Hala de producție în care lucrau femeile a fost aproape rasă de pe suprafața pământului, alte spații de producție fiind afectate de explozie, o lună după acel incident activitatea Uzinei Mecanice fiind oprită.

Magistrații din Craiova vor decide și cuantumul despăgubirilor pe care ar putea să le achite foștii directori către rudele femeilor decedate, în special copiii acestora, instanța de fond, Judecătoria Târgu Jiu, stabilind acum doi ani despăgubiri de peste 600.000 de lei.

Vizualizări: 558

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: