Procesul lui Dian Popescu, judecat în septembrie

Magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au stabilit 13 septembrie drept termen pentru judecarea dosarului în care sunt părţi primarul liberal Florin Pavel şi senatorul Dian Popescu, dar şi alte persoane. Primul termen în acest proces a fost în data de 31 ianuarie şi judecând după „întâlnirile“ din sala de judecată magistraţii se grăbesc să dea o soluţie în acest dosar.

Sunt implicate şi alte persoane, precum fratele senatorului Dian Popescu, Gabriel Popescu, directorul din Ministerul Economiei Dumitru Pârvulescu, omul de afaceri Dan Radu Floarea, dirigintele de şantier Nicolae Isar, dar şi primăria Peştişani, ca parte vătămată. Popescu este acuzat de complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice cu consecinţe deosebit de grave, fals, uz de fals şi dare de mită. În acelaşi dosar primarul din Peştişani, Florin  Pavel, este acuzat de luare de mită și abuz în serviciu.

Până acum au fost zece termene, însă cele mai multe au legătură cu cererile de liberare ale primarului din Peştişani. Printre motivele amânării unui termen este şi o greşeală făcută de cei de la Înalta Curte, care au dat un număr greşit dosarului. De asemenea, a fost şi situaţia unui termen preschimbat, dar şi respingerea ca nefondate a unor excepţii invocate de fraţii Popescu şi Dumitru Pârvulescu.

Vizualizări: 174

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: