Procesul medicului Crăciun începe pe 16 mai. Riscă 7 ani de puşcărie!

Medicul Liliana Puiu Craciun a fost trimisă în judecată şi dosarul înaintat Judecătoriei Tg-Jiu. Primul termen al procesului va avea loc în data de 16 mai, la Judecătorie fiind citaţi  inculpata, mama Lorenei Buicu, tânăra de 24 de ani  care a decedat după ce a fost tratată de medicul Crăciun şi alţi 5 martori. În rechizitoriu, procurorul de caz a reţinut că în cauză există în mod cert o legătură de cauzalitate între tratamentul prescris şi aplicat de Liliana Puiu Crăciun şi moartea Lorenei Buicu. Mama victimei depune plângeri la Ministerul Sănătăţii. Interesant este că doctoriţa Crăciun studiază acum Stomatologia, la Arad.

În perioada 1-18 noiembrie 2008, Liliana Puiua Crăciun, medic urgentist la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Gorj a efectuat, la cabinetul său de ecografie,  pacientei Lorena Buicu, de 24 de ani, un tratament injectabil. Medicul a prescris si a efectuat la cabinetul particular infiltraţii paravertebral lombar cu aflutop, în asociere cu dexametazonă. Pentru că simptomele s-au agravat, medicul, fără să solicite un control de specialitate, i-a administrat pacientei alt tratament intramuscular cu diclofenac. În dimineaţa zilei de 18 noiembrie, pacienta s-a simţit foarte rău. Medicul s-a prezentat la domiciliul pacientei şi i-a administrat o fiolă de algocalmin intravenos pe branulă. Ulterior, părinţii tinerei au dus-o la Spitalul Clinic Mureş, iar după ce tânăra a suferit multiple stopuri cardio-respiratorii resuscitate şi şoc toxic, în data de 21 decembrie, medicii au consemnat decesul.

Cauza decesului: Tratamentul inadecvat

Conform probatoriului administrat şi rechizitoriului întocmit de procurori, există în mod cert o legătură de cauzalitate între tratamentul prescris şi aplicat de Liliana Puiu Căciun şi moartea Lorenei Buicu. În concluziile raportului de expertiză medico-legală întocmit de Institutul de Medicină legală Mina Minovici se stabileşte că între cauza medicală a decesului şi tratamentul injectabil există o legătură de cauzalitate indirectă, prin complicaţia survenită post-injecţie intramusculară cu diclofenac, suprainfectată ulterior cu streptococ grup A. De asemenea, se reţine că apare nejustificată administrarea intramusculară de diclofenac după ce se efectuaseră infiltraţii locale. Procurorul de caz a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi trimiterea în judecată a Lilianei Puiu Crăciun. ”Dosarul privind pe inculpata Crăciun

Puiu Liliana Voichiţa a fost trimis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj, Judecătoriei Tg-Jiu, pentru a se judeca în legătură cu vinovăţia inculpatei privind comiterea infracţiunii de ucidere din culpă pentru care a fost trimisă în judecată de procurori. Pedeapsa prevăzută de lege este de la 2 la 7 ani”, a declarat Cristina Ciobanu, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.

Spitalul nu o mai poate sancţiona

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă, Vasile Stănculete, a precizat că au fost luate măsurile administrative împotriva Lilianei Crăciun încă de la începerea urmăririi penale, acum însă, se aşteaptă ca instanţa să-şi spună cuvântul. ”Noi am schimbat-o (n.r. Pe Liliana Puiu Crăciun) din funcţia de şef la Unitatea de Primiri Urgenţe, am numit-o pe doctoriţa Huzu (n.r. Maddy Huzu) în această funcţie, să nu existe niciun dubiu că noi am apăra aşa ceva, dar mai mult, nu vom putea să luăm nicio măsură până la finalizarea procesului în instanţă.”, a declarat Vasile Stănculete, managerul Spitalului de Urgenţă Tg-Jiu.

PÂNGERI

Mama victimei este însă dispusă să meargă până în pânzele albe, motiv pentru care va depune noi plângeri şi sesizări la Colegiul Medicilor şi Ministerul Sănătăţii. Femeia speră ca doctoriţa să nu mai poată profesa şi este hotărâtă să facă dreptate pentru moartea fiicei sale. Maria Buicu, mama Lorenei, spune că doctoriţa este studentă în anul III la Stomatologie, la o universitate din Arad şi va face sesizare şi acolo, astfel încât doctoriţa să nu mai poată trata niciodată oameni.

Vizualizări: 159

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: