Procurorii au cerut arestarea unui gorjean deja arestat

Situație inedită pentru fostul candidat la Președinția României, Constantin Ninel Potârcă, pentru care anchetatorii au cerut acum o a doua arestare a sa la domiciliu, asta în condițiile în care „Obama” de Meteor are deja un mandat care nu-i permite să plece de acasă decât cu voie de la judecătorul de caz.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a formulat o astfel de solicitare la începutul lunii, iar la Tribunal solicitarea a fost respinsă, motiv pentru care anchetatorii au formulat contestație și și-au pus speranțele în Curtea de Apel Craiova. Potârcă a avut însă câștig de cauză în Bănie la sfârșitul săptămânii trecute și a rămas doar cu mandatul de arestare la domiciliu emis în alt dosar, cel în care a și fost arestat pentru dare de mită. „Eram deja în arest la domiciliu, nu știu de ce au mai cerut o a doua arestare a mea, că de acasă oricum nu am cum să plec pentru că nu încalc restricțiile impuse de judecători. Au vrut probabil unii procurori să fie ei mai cu moț, nu știu care e problema, dar a trebuit să merg la Craiova și să mă apăr acolo. Râdeau și judecătorii când au văzut că sunt deja în arest la domiciliu și că procurorii mai cer o dată arestarea mea. Le-am și spus că dacă vor emite un al doilea mandat de arestare la domiciliu pe numele meu, măcar să îmi scadă din pedeapsa finală la dublu cât sunt acum în arest acasă. Au respins însă contestația procurorilor și am rămas cu mandatul inițial pentru că, altfel, cred că deveneam o premieră pentru Justiție!”, spune Potârcă.

Cererea procurorilor a fost formulată în dosarul în care fostul prezidențiabil a fost deja arestat preventiv pentru cinci zile înainte de a fi trimis în judecată pentru o evaziune fiscală de un milion de euro. Ulterior, la sfârșitul anului trecut, Potârcă a fost arestat pentru câteva săptămâni sub acuzația de dare de mită într-un dosar în care e acuzat că a vrut să-i cumpere bunăvoinţa lichidatorului judiciar Matei Catrinoiu, de luna trecută el fiind în arest la domiciliu. În acest dosar, Potârcă l-a recuzat pe judecătorul de caz, dar cererea i-a fost respinsă. Acum inculpatul așteaptă să vadă dacă instanța îi va permite să meargă la cimitir odată pe săptămână, iar de Paști la Tismana la mănăstire. „O să cer să mi se permită și mie să merg la slujbă la mănăstire la Tismana, că doar e Paștele. Nu fug nicăieri, merg doar să mă rog și să iau lumină”, spune Potârcă, până acum instanța aprobându-i o singură dată să plece de casă la Timișoara pentru un consult medical.

Vizualizări: 125

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: