Procurorii din Gorj, mesaj pentru guvernanți: Pensia de serviciu nu este un privilegiu

Procurorii gorjeni trag și ei un semnal de alarmă după protestul grefierilor din întreaga țară. Și ei sunt nemulțumiți de hotărârea guvernanților de a elimina pensiile speciale și atrag atenția că susțin protestele celor care provin din rândurile personalului auxiliar până când nu se va reveni acestei propuneri.

Magistrații de la Parchetul Județean Gorj au transmis un comunicat de presă în care se declară îngrijorați de intenția Guvernului: “Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, în asentimentul pozițiilor exprimate public de colegii judecători și procurori de la alte instanțe și parchete, iau act cu îngrijorare de intenția Guvernului și a Parlamentului de a elimina pensiile de serviciu ale magistraților și personalului auxiliar al instanțelor și parchetelor și, totodată, condamnă confuzia indusă opiniei publice în sensul că acestea ar fi privilegii “necuvenite” acestor categorii profesionale”.

Totodată, procurorii au invocat Curtea Constituțională care a stabilit că pensia specială nu este un privilegiu pentru magistrați, ci o compensare pentru multele obligații și interdicții pe care le au aceștia prin lege. „Pensia de serviciu pentru magistrați nu reprezintă un privilegiu, ci este justificată în mod obiectiv, ea constituind o compensație parțială a inconvenientelor ce rezultă din rigoarea statutului special căruia să i se supună magistrații. Astfel, acest statut special stabilit de Parlament prin lege este mult mai sever, mai restrictiv, impunând magistraților obligații și interdicții pe care celelalte categorii de asigurați nu le au”, se mai arată în comunicatul de presă.

În final, magistrații transmit că se vor alinia protestelor demarate de personalul auxiliar din instanțe și parchete: „Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj susțin formele de protest inițiate de personalul auxiliar de specialitate din cadrul instanțelor judecătorești și parchetelor de pe lângă acestea și toate demersurile legale care urmăresc respectarea statutului profesional”.

Miercuri dimineață, zeci de grefieri din cadrul instanțelor de la Târgu Jiu au protestat pe scările Tribunalului Gorj nemulțumiți de planurile guvernanților privind pensiile speciale pentru magistrați. (A.A.)

Vizualizări: 1,370

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: