Procesul lui Vâlcov se apropie de final, dar fostul ministru trage de timp

Fostul ministru al Finanțelor, Darius Vâlcov, nu a fost prezent la termenul de marți, la Tribunalul Gorj, unde este judecat pentru instigare la luare și dare de mită. Acesta ar fi trebuit să dea declarații în fața judecătorilor gorjeni pentru că, până acum, nu a fost audiat de magistrați.

Darius Vâlcov a invocat probleme de sănătate și nu a venit la proces. I-a transmis judecătorului că este internat în spital și i-a fost imposibil să vină la Târgu Jiu. Procesul a mai primit un termen. Pe 14 ianuarie, Vâlcov este așteptat la Tribunalul Gorj, unde ar trebui să facă declarații.

La termenul din octombrie, au fost audiați mai mulți martori. A asistat la proces și Darius Vâlcov după ce a așteptat ore bune să-i vină rândul să intre în sala de judecată. Pentru că a parcat neregulamentar, Vâlcov s-a ales atunci și cu amendă.

În acest dosar, fostul ministru al Finanțelor este acuzat de procurorii anticorupție că ar fi controlat trei firme de cadastru și, prin intermediul acestora, ar fi mituit un angajat de la Oficiul de Cadastru Olt care să îi verifice documentele astfel încât să nu îi fie respinse de Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară. Avocatul lui Vâlcov, Mihaela Greblă, a încercat să mute procesul la Slatina, însă instanța nu a fost de acord cu această solicitare.

Vizualizări: 719

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: