Protest pe scările Tribunalului Gorj. Cer păstrarea pensiilor speciale!

Peste șase mii de grefieri din țară protestează miercuri, de la ora 10.00, în fața instanțelor și parchetelor la nivel național, pe timpul activității din Camera Deputaților, în semn de protest față de eliminarea pensiilor de serviciu, proiectul de lege urmând să fie votat azi în plenul Camerei. Un astfel de protest este și pe scările Tribunalului Gorj.

Sindicaliștii amenință cu ” blocarea totală a activității în instanțe și parchete dacă acest proiect de lege va ajunge la vot final în plen și va conduce la abrogarea pensiilor de serviciu ale personalului auxiliar de specialitate”.

Deputații din Comisia de muncă a Camerei au votat marți, în unanimitate, amendamentele de eliminare a pensiilor speciale ale parlamentarilor, judecătorilor și procurorilor, ale personalului auxiliar din justiție, ale judecătorilor Curții Constituționale, ale funcționarilor parlamentari, ale funcționarilor Curții de Conturi, ale celor de la Avocatul Poporului și de la Academia Română, ale aviatorilor, diplomaților și ale foștilor șefi de stat.

De asemenea, în baza unui amendament propus de către deputatul independent Adrian Dohotaru au fost eliminate indemnizaţiile pentru aleşii locali. Nu în ultimul rând, vor rămâne fără indemnizații de merit artiştii şi sportivii. Membrii Comisiei au votat pentru păstarea pensiilor speciale ale militarilor, polițiștilor și jandarmilor, ale personalului din penitenciare și ale foștilor angajați ai serviciilor secrete.

Vizualizări: 4,739

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: