Procurorul care i-a făcut dosar lui Ponta, reținut de Secția Specială

Mircea Negulescu, fost procuror la DNA Ploieşti, a fost reţinut de Secţia de investigare a infracţiunilor din justiţie (SIIJ), în legătură cu dosarul Ponta-Ghiţă-Blair. Mircea Negulescu este cel care a instrumentat acest dosar pe vremea când era procuror la DNA Ploieşti. În 2019, dosarul a fost mutat de la DNA la Secţia de investigare a infracţiunilor din justiţie.

Procurorul este acuzat de fabricare de probe. Alături de Negulescu a fost reținut și un polițist. Cei doi vor fi prezentați joi, în fața judecătorilor, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În Dosarul Tony Blair, Victor Ponta a fost acuzat de procurorii anticorupţie că a aranjat vizita fostului premier britanic în România pentru a câştiga capital de imagine în campania electorală din 2012. Vizita ar fi plătit-o Sebastian Ghiţă, care ar fi dat 220 de mii de euro şi ar fi primit, în schimb, un loc pe listele PSD pentru Parlament.

Potrivit procurorilor, Mircea Negulescu ar fi influenţat declaraţiile martorilor, fiind acuzat că a indus în eroare a organele judiciare. "La data de 16 iunie 2020, procurorii din cadrul Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus trimiterea în judecată a unui fost procuror (eliberat din funcţie în cursul anului 2019 ca urmare a aplicării sancţiunii disciplinare a excluderii din magistratură) sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de: cercetare abuzivă, prev. de art. 280 alin. 1 şi 2 din Codul penal; influenţarea declaraţiilor martorilor, prev. de art. 272 alin. 1 din Codul penal (patru infracţiuni); participaţie improprie la inducerea în eroare a organelor judiciare sub modalitatea instigării în formă continuată, prev. de art. 52 alin. 3 din Codul penal în referire la art. 268 alin. 2 din Codul penal rap. la art. 47 din Codul penal şi art. 35 alin. 1 din Codul penal", a transmis Parchetul General.

Vizualizări: 2,180

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: