Procurorul Moța a mai pierdut un examen

Procurorul gorjean cel mai faimos din ultimii ani, faimă dobândită prin anchetele finalizate de multe ori cu achitarea inculpaților, a ratat și șansa de a deveni procuror anticorupție. Emil Moța s-a înscris la concursul pe care dacă l-ar fi câștigat i-ar fi permis promovarea în structura centrală a Direcției Naționale Anticorupție, el fiind declarat respins după interviul pe care l-a susținut la București.

Ca urmare, fostul șef al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj rămâne procuror criminalist în cadrul acestei instituții, fiind foarte posibil ca peste câteva luni să se înscrie la concursul ce va fi organizat pentru ocuparea funcției de prim-procuror, funcție rămasă vacantă prin pensionarea lui Gheorghe Focșan. Moța a mai încercat în trecut să redevină șef al Parchetului Județean și a pierdut examenul, așa cum l-a pierdut și anul trecut când a încercat să devină șef al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. De atunci și până acum faimosul procuror nu a pierdut doar concursurile la care a participat, ci și câteva procese cu greutate, dintre toate cel mai celebru fiind cel al lui Mihail Constantin Igeanu, tânărul arestat timp de 9 luni pentru că ar fi comis o crimă la Roșia de Amaradia, în cele din urmă dovedindu-se că altcineva e vinovat, nu el, adevăratul criminal nefiind descoperit nici până în prezent.

În toamna anului trecut, procurorul gorjean a deschis cel mai tare dosar al anului 2013, ajungând inclusiv să-l încătușeze pentru 24 de ore pe fostul președinte de la Pandurii, Marin Condescu. La instanță, judecătorii au respins propunerea de arestare preventivă a acestuia, susținând că Moța nu are probe în dosar. Ulterior, ancheta a fost preluată de Parchetul General, cel în fruntea căruia se visa procurorul gorjean, dosarul nefiind finalizat nici până în prezent.

mota_dna

Vizualizări: 132

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: