Producția de struguri de viță nobilă, peste așteptări într-o comună din Gorj

Comuna Bălănești se numără printre localitățile din județul Gorj cunoscute pentru plantațiile de viță de vie. Ca și particularitate, aici sunt și plantații de viță-de-vie nobilă, iar producția de anul acesta depășește cu mult așteptările producătorilor. Primarul susține că prețul pentru kilogramul de struguri sau de vin este destul de mic în raport cu munca depusă.

Comuna Bălănești era fruntașă, în trecut, la producțiile de struguri, iar cu mulți ani în urmă vinul produs aici a fost premiat cu medalia de aur la Paris. Chiar dacă acum plantațiile de vie nu mai ocupă hectare întregi de teren, o mare parte din localnicii din Bălănești se ocupă de acestea.

Sunt și cetățeni care au struguri de viță nobilă, iar producția de anul acesta a depășit așteptările localnicilor din comuna Bălănești. ”Anul acesta avem o producție foarte bună de struguri, care depășește cu mult așteptările noastre. Noi credeam o să fie, dar nu atâția, însă acest lucru nu poate decât să ne bucure la nivel de comună. Fiecare cetățean are propria plantație de viță de vie hibridă, însă avem și plantații de viță de vie nobilă. Din păcate, munca țăranului se vinde foarte ieftin, struguri se vând ieftin, vinul se vinde ieftin, iar o plantație de genul acesta este destul de greu de întreținut”, a declarat Ovidiu Pungan, primarul din comuna Bălănești.

Un viticultor din comuna Bălănești a obținut în Franța o medalie de aur pentru soiurile de vin produse din strugurii de Bălănești.

Vizualizări: 5,174

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: