Producție scăzută de castane anul acesta la Tismana

Producția de castane de anul acesta nu se ridică la așteptările localnicilor din Tismana. Faptul că a fost un an ploios a dus la scăderea producției, lucru care nu este pe placul celor care în această perioadă înregistrau venituri bunicele din vânzarea castanelor. Autoritățile locale din Tismana vor să organizeze la jumătatea lunii viitoare Festivalul Castanului, ocazie cu care vor fi amenajate și câteva standuri de castane cu vânzare.

Anul acesta s-a dovedit a fi unul foarte slab în ceea ce privește producția de castane. Cei mai afectați de acest lucru sunt localnicii din Tismana care în această perioadă erau ocupați cu culesul și vânzarea castanelor, iar veniturile erau unele bunicele. De această dată aceștia nu se mai pot bucura de o producție bună. „A fost un an foarte prost în ceea ce privește producția de castane. Sunt castane foarte puține din cauză că mulți pomi s-au uscat, cei care au rămas au fost afectați de diferite boli și din cauza ploilor. A plouat foarte mult când au fost castanii în floare. Este un an mai dificil”, a declarat Marian Slivilescu, primar Orașul Tismana.

Se va organiza Festivalul Castanului

Cu toate că 2013 nu a fost un an prielnic pentru producția de castani, autoritățile locale organizează la jumătatea lunii octombrie Festivalul Castanului. Nu vor lipsi spectacolele de muzică populară, vor fi amenajate câteva standuri cu castane și se vor prezenta lucrări științifice. „O să facem Festivalul Castanului pe 18 și 19 octombrie. Organizăm în colaborare cu Agenția pentru Mediu cu care avem și un proiect de reabilitare ecologică a castanului. Manifestările se vor face în prezența cercetătorilor de la Institutul de Cercetare și Amenajări Silvice. Vineri pe 18 o să avem prezentarea unor standuri cu vânzare, sperăm să putem recolta ceva castane ca să nu ajungem în situația de a nu avea ce expune.  O să avem trei ansambluri populare aici în zonă care vor susține un mic spectacol, după aceea o să acordăm titlul de cetățean de onoare doamnei Polina Manoilă și unui medic, spre seară Doina Gorjului va susține un spectacol. A doua zi vor fi lucrări științifice cu privire la castani”, a mai precizat Marian Slivilescu.

Vizualizări: 138

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: