Cum l-au țepuit angajații GTPD pe patronul Sarcină

Una din cele mai importante firme de distribuție din județ, GTPD, aflată în grupul de firme Succes Nic Com, condus de Nicolae Sarcină, a fost nevoită să îi dea pe mâna justiției pe trei dintre angajații săi după ce la un inventar, care nu are legătură cu descinderile de luna trecută, a fost descoperită o lipsă în gestiune peste care nu se putea trece cu vederea.

Peste un miliard și jumătate de lei vechi au dispărut la o simplă estimare, trei salariați ai unității fiind judecați acum pentru delapidare, doi dintre ei recunoscând că au luat din banii firmei și cerând să fie judecați în baza probelor pe care procurorii le-au administrat împotriva lor.

Daniel Claudiu Dan, Laurențiu Constantin Stoichițescu și Ionel Nicolae Anghel sunt cei pe care GTPD i-a dat pe mâna Justiției, primii doi recunoscându-și faptele și mărturisind în fața judecătorului de caz cum s-a ajuns la un asemenea prejudiciu. Ambii au fost agenți de vânzări și au lucrat cu Anghel, care în timp a ajuns să profite de faptul că aceștia nu aveau vechime în firmă, așa că i-a învățat câteva modalități de a-și rotunji veniturile. Cea mai simplă metodă, prezentată de cei doi inculpați în fața instanței, consta în scoaterea unor cantități de marfă din depozitele firmei, după care produsele respective erau date comercianților din județ, fără a le fi înmânate și facturile. La firma de distribuție se întorcea factura roșie semnată în fals, iar banii pe marfă erau ridicați în numerar de Anghel.

Dan și Stoichițescu au mărturisit că în primele luni de activitate au lucrat corect, dar nu prea aveau clienți, aceștia cerându-le marfă fără acte, modalitatea de a face astfel de livrări fiind învățată de la Anghel și alți angajați mai vechi ai firmei. Ei au spus că după primele livrări cu probleme au început să primească 100 sau 200 de lei, iar atunci când nu li se achitau la timp lefurile și aveau de plătit rate la bancă își opreau singuri și câteva sute de lei. De asemenea, la început, aceștia restituiau banii, dar în timp nu au mai făcut lucrul acesta permanent și așa au ajuns acum să fie acuzați că au delapidat între 100 și 200 de milioane de lei vechi. Aceștia au început deja să plătească din prejudiciul care li se impută și, după ce și-au mărturisit faptele speră să primească și pedepse cu suspendare, judecata fiind încă la început în acest dosar.

Vizualizări: 3,088

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: