Profesori din Belgia, stabiliți într-o comună din Gorj

Satele din județul Gorj continuă să atragă orășeni! Fie că sunt în căutare de locuri pitorești și liniștite, fie că aleg să se mute la țară din cauza cheltuielilor prea mari pe care le presupune statul în oraș, tot mai mulți oameni aleg să își cumpere o casă în mediul rural. „Noi sperăm să vină cât mai mulți, astfel încât să populăm din nou satele”, afirmă un primar din județul nostru.

Prețul unei case la țară este destul de accesibil. Infrastructura rutieră este pusă la punct, încet, încet, iar utilitățile încep să ajungă și pe cele mai mici ulițe ale comunelor din Gorj. Toate acestea însumează un motiv întemeiat pentru ca oamenii să se mute de la oraș, la sat. În comuna Prigoria, de exemplu, s-au stabilit cetățeni veniți chiar și din alte județe. Mai mult decât atât, recent o familie de profesori, din Belgia s-a mutat în zonă.


„Prețul este unul accesibil, chiar acum vreo două săptămâni, am fost înștiințat că o familie de profesori, din Belgia, a ales să se mute la noi în comună. O altă familie din Italia s-a mutat cu ceva ani în urmă. Vin și familii din oraș. Avem foarte multe familii care s-au mutat la noi în zonă, unele chiar din București au cumpărat case la noi în comună. Drumul județean care trece prin Prigoria este unul dintre cele mai bune drumuri din județ, la ora actuală. Zona este pitorească, liniștită, iar asta atrage cetățenii. Noi sperăm să vină cât mai mulți, astfel încât să populăm din nou satele”, a afirmat primarul comunei Prigoria, Lucian Goanță.

Vizualizări: 2,979

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: