Profesori fără salariu pentru că elevii chiulesc în masă

Nu-şi primesc banii pentru că elevii chiulesc. Este vorba de cadrele didactice care predau ore la seral. Majoritatea tinerilor înscrişi în această formă de învăţământ nu frecventează şcoala şi, în aceste condiţii, cadrele didactice nu pot ţine orele şi prin urmare nu vor fi plătite. Inspectoratul Şcolar nu poate trece cu vederea acest fenomen, iar directorii unităţilor de învăţământ se zbat să aducă elevii la cursuri.

Directorii unităţilor de învăţământ nu ştiu ce să mai facă pentru a-i aduce la şcoală pe elevii de la seral. “Au fost câteva cazuri când elevii au lipsit. Cu cei de la seral este mai greu de lucrat. Ei nu prea frecventează cursurile. Nu putem vorbim însă despre un absenteism în masă. Noi am discutat cu ei şi am încercat să le explicăm faptul că trebuie să vină la şcoală”, a declarat Petre Ciugu, director Colegiul Naţional „Virgil Madgearu”. 

Profesorii de la seral, plătiţi cu ora

La acest nivel educaţional, absenteismul este în floare şi de suferit au nu numai elevii care nu ţin pasul cu materia, dar şi profesorii care vin la şcoală degeaba. Pentru că nu pot ţine orele, aceştia nu sunt plătiţi. “Cadrele didactice care predau la seral sunt plătite cu ora. Dacă nu vin la cursuri, nu-şi primesc banii. Nu este vorba că nu vin profesorii, dar am avut câteva cazuri, când clasele au lipsit în masă şi dascălii nu au putut ţine orele. În aceste condiţii, profesorii nu au primit banii pentru orele respective”, explică directorul Ciungu.

Cei de la Inspectoratul Şcolar au aflat despre acest fenomen. Situaţia este cât se poate de clară: profesorii care nu ţin orele din cauză că elevii chiulesc nu-şi primesc banii. “Este normal ca dacă munceşti să fii plătit şi dacă nu munceşti să nu primeşti bani. Nu poţi să iei bani pentru orele pe care nu le faci. Pot să vă spun că dacă se întâmplă acest lucru la seral sunt cazuri izolate”, a declarat Ion Işfan.

În aceste condiţii, directorii şi profesorii trebui să-i determine pe elevi să vină la şcoală.

Vizualizări: 147

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: