Profesorii au început pregătirea pentru clasa zero

Sute de profesori din învăţământul primar gorjean au început cursurile de perfecţionare pentru a se putea face faţă copiilor înscrişi în clasa zero. Este vorba despre cadrele didactice repartizate deja pe posturi, titulari sau suplinitori calificaţi.

Instruirile sunt organizate în centrele de la Târgu Jiu, Motru, Novaci, Rovinari şi Târgu Cărbuneşti. În aceste zile, aproximativ 30 de cadre didactice urmează cursuri de perfecţionare în cadrul Şcolii Generale “Constantin Săvoiu”. “Este un curs de 40 de ore faţă în faţă şi 92 de ore on-line. În cadrul acestui curs profesorii învaţă să-i facă pe fericiţi pe copiii care vin în clasa zero. Îi învăţăm tot ce ţine de clasa zero începând de la documente şi până la comportamentul lor în relaţia cu cei mici”, a declarat Adriana Şurcă, profesor formator educaţie pentru învăţământul primar.

Deşi unele cadre didactice nu au mai lucrat cu copii de vârstă mică, acestea sunt încrezătoare şi speră că vor face faţă provocării. “Până anul acesta am predat limba engleză şi nu am lucrat cu cei mici. Este primul an în care am preluat clasa zero şi am venit aici pentru a mă perfecţiona. Sperăm cu ajutorul jocului ca această clasă să fie o clasă tampon între grădiniţă şi clasa I”, a declarat Eliza Scorei, profesor.

Vizualizări: 125

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: