Profesorii din Roşia de Amaradia îşi primesc sporurile în tranşe

Profesorii din Roşia de Amaradia care au câştigat în instanţă drepturile salariale cuvenite încă de acum trei ani, aşteaptă acum să li se şi dea. Acest lucru nu va fi însă posibil deocamdată pentru că primăriile nu au bani la buget. Primarul comunei Roşia de Amaradia susţine că bani îi va acorda abia începând cu anul 2012, în trei tranşe.

Astfel că pentru fiecare din cei 40 de dascăli de la Roşia de Amaradia, primăria va trebui să aloce de la bugetul local câte 100 de milioane de lei vechi, în total însumând aproximativ 4 miliarde de lei vechi. Profesorii din Roşia de Amaradia susţin că au primit deja înştiinţările de la instanţă cu hotărâre definitivă şi favorabilă în sensul încasării banilor care reprezintă drepturi salariale şi sporuri neluate încă din anul 2007. dascălii se aşteaptă ca acum, odată ce au avut câştig de cauză decizia să fie şi pusă în aplicare. „Sunt nişte drepturi care ne revin pe drept. Cum a fost sporul de 6% promis în 2007 şi alte sporuri mărunte promise prin anul 2008, care pur şi simplu nu ni s-au dat. Eu am primit deja înştiinţarea, care mi-a venit individual acasă şi nu prin sindicat. La alţi colegi au venit înştiinţările colectiv. Sper să ni se dea, pentru că sunt drepturile noastre”, declară  Marian Iliuş, profesor de religie la Şc. Gen. Roşia de Amaradia.

Primarul din localitate spune că le va da banii profesorilor, însă în trei tranşe. Prima în anul 2012, a doua în 2013, iar ultima tranşe în 2014. Decizia nu-i aparţine lui, ci aşa a hotărât Guvernul printr-o ordonanţă de urgenţă. ”Noi şi în bugetul pe 2010 aveam prevăzută achitarea drepturilor băneşti pentru profesori. Acuma dacă a venit această ordonanţă a Guvernului, ne permite să le dam banii în trei tranşe, începând cu anul 2012, până în 2014”, declară primarul localităţii Roşia de Amaradia, Liviu Cotojman.

Acest lucru îi nemulţumeşte foarte tare pe dascăli, care spun că decizia instanţei trebuia să fie cu aplicare imediată. „Adică am aşteptat trei ani să ni se dea dreptate şi acuma mai aşteptăm încă patru să ni se şi dea banii-”, mai spune  Marian Iliuş, profesor de religie la Şc. Gen. Roşia de Amaradia.

Vizualizări: 94

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: