Profesorii din Stoina cer demiterea şefilor de la liceu

Opt profesori de la Liceul Tehnologic din Stoina cer demiterea directoarelor Mihaela Ionescu, nevasta vicelui, şi Ionela Ivancu, formulând chiar şi o sesizare ce a ajuns ieri la inspectorul Ion Işfan. Cei opt semnatari ai sesizării anunţă probleme mult mai mari faţă de cele relatate în presă. Deşi acestea au fost numite în iulie, au apărut şi primele nereguli. În cele trei pagini, grupul de profesori explică pe larg cu ce se ocupă directoarea Mihaela Ionescu şi adjuncta Ionela Ivancu. Iată câteva dintre acuzaţii!

Profesorii îl anunţă pe şeful ISJ Gorj Ion Işfan că cele două persoane numite de el în fruntea liceului pot fi acuzate de comportare abuzivă, însuşirea de foloase necuvenite şi fals în declaraţii.

Dascălii spun că funcţia de învăţător, din care actualul viceprimar Cristian Ionescu, soţul directoarei Mihaela Ionescu, s-a suspendat, nu a fost publicat pentru a fi repartizat în şedinţă publică. A fost acordat unei rude a primăriţei. 

Profesorii mai reclamă faptul că, deşi directoarea Ionescu a primit cadou clasa a treia, având continuitate la catedră, după numirea în fruntea şcolii aceasta şi-a repartizat abuziv clasa pregătitoare, clasa I, predare simultană.

Mai mult, directoarea adjunctă, Ionela Ivancu, este şi fiica secretarei şcolii, iar în 9 iulie aceasta a semnat pentru fiica sa şi nevasta primarului, acordarea în avans a indemnizaţiei de concediu şi pontarea pentru toate cele 22 de zile din august, în contradicţie cu avansul încasat şi cu faptul că nu au fost la şcoală. Neregulile nu se termină aici. Directorul Mihaela Popescu şi-a înaintat în plată, în regim de cumul şi 0, 25 normă de bibliotecar. „Directoarele nu deţin permis de conducere auto, dar cu toate acestea îşi decontează delegaţii în interes de serviciu, fără excepţie, doar cu maşina personală. Directoarea adjunctă, cu ocazia instruirii cadrelor didactice care vor preda la clasa pregătitoare şi-a înregistrat şi decontat, susţinută de mama sa, deplasare de la Craiova localitatea de domiciliu la Cărbuneşti, în valoare de peste 400 de lei“, se arată în sesizare. Cei opt profesori pun la îndoială şi modul în care a ajuns Ionela Ivancu în Corpul Naţional de Experţi în Management Naţional. „În condiţiile în care nu este doctor în management, nu are master şi de la unitate i s-a putut elibera o singură adeverinţă de membru CEAC, ce i-a adus criteriul al doilea, Experienţă Managerială, doar 8 puncte, dna învăţătoare putea atinge o limită maximă de 68 de puncte, insuficiente pentru a promova“, spun profesorii. 

Profesorii cer demiterea echipei manageriale şi înlocuirea cu dascăli serioşi, altfel, „anul şcolar la Stoina este compromis“.

Vizualizări: 200

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: