Profesorii indulgenţi de la şcoala din Stejari, monitorizaţi de ISJ Gorj

O echipă de inspectori şcolari monitorizează o şcoală gimnazială din Stejari. Inspectorii vor să afle care este motivul pentru care absolvenţii de gimnaziu de acolo au primit note mari la clasă, iar la examenul de evaluare naţională rezultatele acestora au fost dezastruoase. Diferenţa a fost constatată inclusiv de Ministerul Educaţiei.

Unitatea şcolară în cauză este deja cunoscută în rândul opiniei publice, după ce în urmă cu doi ani, profesorii de acolo se chefuiau cu sarmale şi bere în cancelaria şcolii, chiar în timpul orelor de curs.

Acum, nu se justifică diferenţa majoră între notele mediocre obţinute de absolvenţii claselor a VIII-a de la Şcoala Gimnazială din Stejari, în comparaţie cu notele bune, în special la disciplina matematică, date de profesorii de acolo. O echipă a Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj monitorizează activitatea şcolară a instituţiei de învăţământ în această perioadă, prin participarea la clasă. „Echipa noastră este în inspecţie generală la şcoala gimnazială Stejari. Se desfăşoară ca urmare a plasării acestei instituţii de învăţământ într-o poziţie nefavorabilă după ce s-a făcut o analiză comparativă între rezultatele obţinute la evaluările naţionale şi rezultatele la clasă. Am vrut să vedem care ar fi aceste cauze, de unde provin diferenţele majore. La nivel naţional a fost făcută analiza, este publicată pe site-ul ministerului”, a declarat Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj. 

Profesorii nu vor fi penalizaţi 

Reprezentanţii Inspectoratului spun că rolul inspecţiei nu este de a sancţiona pe cineva, sau de a închide unitatea şcolară, ci de a remedia deficienţele existente. „Am constatat că deficienţele sunt legate de matematică, acolo sunt diferenţe mari între notele pe care copiii le primesc în mod obişnuit la clasă şi ceea ce reuşesc să obţină la evaluarea naţională. Nu am luat încă o decizie, întâi să vedem de ce apar aceste diferenţe“, a spus inspectorul şcolar. Georgeta Popescu a dezvăluit şi câteva din cauzele ce au dus la această situaţie. „Pot fi mai multe cauze, indulgenţa profesorului la clasă, faptul că le dă teste uşoare la clasă decât dificultatea itemilor la evaluare. Trebuie să stabilim care ar fi. Nu este vorba de măsuri punitive, e vorba de consiliere şi reglare, adică ei să facă o evaluare cât mai aproape de evaluarea naţională. Probabil rezultatele de la evaluarea naţională sunt cele reale”, a mai spus inspectorul şcolar Georgeta Popescu. 

TERMEN

Inspecţia generală de la Şcoala Gimnazială din Stejari se va finaliza la sfârşitul acestei săptămâni, atunci când inspectorii şcolari vor stabili ce este de făcut pentru remedierea deficienţelor.

Vizualizări: 150

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: