Profesorii mănâncă doar în pragul alegerilor

Profesorii din Târgu Jiu primesc tichete de masă doar în  perioadele electorale. Salariaţii din învăţământ par să se fi obişnuit cu mesele neregulate şi aşteaptă să mănânce din belşug înainte de alegerile prezidenţiale. Vasile Mija, liderul Uniunii Sindicatelor Libere din Învăţământ Gorj, ne-a declarat: ”La noi, evenimentele sociale s-au transformat în evenimente politice. Nu am primit tichete de masă decât de două ori anul trecut: o dată de alegerile locale şi o dată de alegerile parlamentare. Aşa că mai primim două şi în acest an, în campanii electorale”.

De asemenea, Vasile Mija a mai precizat că a făcut presiuni asupra autorităţilor locale pentru ca  de mărţişor profesorii să primească o parte din tichete, însă până acum nu s-a obţinut niciun rezultat. Chiar şi în această situaţie, cadrele didactice de sex feminin din învăţământul  gorjean  se vor bucura de organizarea festivă a zilei de 8 martie.

Mija a menţionat că va fi deblocată o sumă de bani de la sindicat echivalentă cu contravaloarea mediei  cotizaţiei pe ultimele 12 luni, iar liderii de sindicat se vor ocupa de sărbătorirea la nivelul şcolilor a zilei femeii.

Vizualizări: 80

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: