Profesorii protestează pe 24 martie, pensionarii pe 26 martie

Sindicaliştii din învăţământul gorjean vor picheta Prefectura judeţului săptămâna viitoare, pentru a-şi arăta nemulţumirea faţă de Guvernul României. Dar nu doar profesorii sunt intrigaţi de atitudinea guvernaţilor, ci şi pensionarii, care au anunţat că vor picheta la rândul lor Prefectura pe 26 martie.

„Am stabilit calendarul de proteste pe plan local. Astfel, în data de 24 martie, în intervalul orar 11.00-13.00, vom picheta Prefectura Gorj. Am ales acest interval deoarece este între schimburi şi nu vom perturba procesul instructiv-educativ. Ne pregătim cu 100 – 120 de persoane de la ambele sindicate afiliate Federaţiei Sindicatului Liber din Învăţământ”, spune Florinela Ponta, liderul Sindicatului Liber din Învăţământ, filiala Târgu Jiu. De asemenea, la nivelul unităţilor de învăţământ vor fi adunate semnături în perioada 11 martie -30 aprilie pentru declanşarea grevei generale începând cu 7 iunie 2010 şi pentru neîncheierea situaţiei la învăţătură. Printre nemulţumirile sindicaliştilor din învăţământ se numără reducerea abuzivă a posturilor din învăţământ, viitoarea lege a pensiilor, micşorarea veniturilor salariale sau nerespectarea hotărârilor judecătoreşti definitive şi irevocabile. De asemenea, dascălii ameninţă că se vor adresa Curţii de la Strasbourg pentru nerespectarea de către Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului  hotărârilor judecătoreşti. „Reprezentanţii Ministerului au trimis către toate unităţile de învăţământ din ţară o notă informativă prin care executarea sentinţelor care au ca obiect plata diferenţelor salariale să se facă doar pentru persoanele care au dobândit acest drept prin hotărâri executorii ale instanţei şi doar pentru perioada 1 octombrie 2008 la - 1 aprilie 2009”, spune Florinela Ponta.

După protestul profesorilor va urma protestul pensionarilor, care au ajuns la capătul răbdării din cauza prevederilor din noua Lege a pensiilor. Conform celor declarate de Petre Rădulescu, preşedintele Ligii Pensionarilor, filiala Gorj, nemulţumirile pensionarilor au la bază veniturile mici, motiv pentru care aceştia cer majorarea punctului de pensie la 45% din salariul mediu pe economie. În dimineaţa de 26 martie vor ieşi în Piaţa Prefecturii în jur de 100 de vârstnici care vor protesta pentru respectarea drepturilor lor.

Vizualizări: 87

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: