Profesorii, sancționați pentru absențele elevilor

Directorii de școli vor fi controlați la numărul de elevi absenți. Cel puțin asta transmite conducerea Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Gorj, care promite verificări aspre în unități de învățământ. De tras din cauza chiulurilor la ore vor avea chiar profesorii, care nu știu să își atragă elevii la clasă prin modul de prezentare a lecțiilor. Directorii au fost anunțați luni seara de reprezentanții inspectoratului, în cadrul unei ședințe, să aplice măsuri drastice pentru eradicarea absenteismului.

După ce elevii din Gorj au strâns milioane de absențe într-un singur an, conducerea IȘJ Gorj trece la măsuri. Școlile cu mulți chiulangii, în special liceele industriale, vor  fi luate la verificat inopinat, ușile vor fi închise și se vor număra elevii prezenți și absenți. Pentru chiulul elevilor ar putea avea de suferit chiar profesorii, care vor fi arși la buzunare. Justin Paralescu spune că statul dă bani pentru elevii care vin la școală. ”Există posibilitatea ca prezența să constituie un coeficient de corecție în finanțarea per elev. Acțiuni vor fi oricând în școli. Asta nu înseamnă că îi vom vâna pe profesori. Chiar ar fi bine să nu fie probleme în acest sens”, spune Justin Paralescu, inspectorul școlar general. Paralescu spune că sunt și elevi care nu vin la școală pentru că unii profesori nu fac nimic la oră sau nu fac lecții interesante. ”Ideea e că trebuie să îi atragem pe elevi spre școală. Vor fi de asemenea monitorizate măsurile pe care directorii le aplică pentru reducerea numărului de absențe”, mai menționează Justin Paralescu.

MĂSURI

La Grupul Școlar Industrial Turceni, unde s-au înregistrat peste 4000 de absențe în ultimul an, conducerea unității trimite avertismente dacă elevii înregistrează peste 20 de absențe și preavize de exmatriculare dacă elevii înregistrează peste 40 de absențe. ”Anul trecut am făcut verificări în toate sălile de clasă, iar părinții celor care au ăbsentat au fost chemați la școală”, spune Ion Cornescu, directorul instituției.

Vizualizări: 109

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: