Profesorul îşi face debutul perfect la Pandurii !

Există viaţă şi după Grigoraş! Pandurii au câştigat la Piatra Neamţ, la primul meci oficial pe banca gorjenilor pentru Cristi Pustai. Lituanianul Matulevicius a făcut diferenţa între cele două echipe pe un gazon puternic afectat de zăpada căzută înainte de startul partidei.

Ceahlăul Piatra Neamţ – Pandurii          0-1 (0-1), Stadion „Ceahlăul”, spectatori: 1.000

A marcat: Matulevicius (min. 28)

Ceahlăul: Miron – Moreno (min. 64 Dumitraș), Ichim, Marc, Cazan – Gheorghiu, Stana, Onciu (83’ Bădescu), Ștefănescu (33’ Achim) – Golubovic – M. Constantinescu. Antrenor: Costel Enache.

Pandurii: Mingote – Ungurușan, Viera, Rada, Vlad – Anton, Nistor – Voiculeț (min. 90 Rusu), Răduț (86’ Lemnaru), Nicoară (68’ Grigoraș) – Matulevicius. Antrenor: Cristi Pustai.

Cartonașe galbene: Moreno (min. 55), M. Constantinescu (58’), Golubovic (67’), Cazan (74’) / Nicoară (55’), Rada (69’).

Arbitri: Istvan Kovacs – Micloș Nagy, Mircea Grigoriu.

Pandurii arată bine cu Pustai !

De la ultimul meci cu Mediaş din 2012, pandurii trecuseră prin schimbări majore. Rămaşi fără „arhitectul” Grigoraş, dar şi fără „magicianul” Maxim, gorjenii începeau la Piatra Neamţ o nouă eră. O eră a profesorului de matematică, Pustai, adus de la Gaz Metan pentru a califica echipa în Europa. Începutul pare promiţător, chiar neaşteptat de promiţător! Pe un gazon mizerabil, afectat din plin de zăpadă căzută în orele premergătoare meciului, dar şi în faţa unei echipe care nu pierduse deloc în amicale, pandurii s-au prezentat mai mult decât onorabil. Au scăpat mai întâi de „glonţul” sinucigaş al lui Rada care era cât pe aci să-l bată pe Mingote. A intrat în scenă Matulevicius. Lituanianul titularizat de urgenţă în locul lui Popin, a cărui carte verde a sosit prea târziu pentru a fi legitimat, s-a bătut ca un leu cu fundaşii nemţeni şi a primit roadele în minutul 28. A insistat la o minge trimisă în adâncime de Vlad, a câştigat ricoşeul norocos cu Miron şi a sărit mai sus decât Ichim pentru 0-1. O consecinţă logică a jocului mai consistent al pandurilor. Nemţenii au replicat prin acelaşi Ichim, dar Mingote a fost la post şi a respins. De altfel, portarul portughez al pandurilor şi Matulevicius au fost principalii artizani ai succesului. Lituanianul chiar a mai înscris o dată, dar reuşita atacantului a fost anulată în mod corect pentru ofsaid. Păcat de execuţia de atacant veritabil a lituanianului care a făcut cel mai bun meci din acest sezon. Oamenii lui Pustai puteau obţine o victorie şi mai lejeră, dar Răduţ şi mai apoi Vlad şi-au bătut joc de două ocazii imense în decurs de numai 3 minute. A rămas 1-0, scor suficient ca Pandurii să urce, măcar până diseară, pe locul 2. Gorjenii îşi pot păstra această poziţie dacă Astra nu bate Viitorul Constanţa iar Vaslui nu trece de CFR Cluj.

Victorie cu o partitură nouă

Pandurii au început la Piatra Neamţ cu 3 surprize faţă de 11-le aşteptat de toţi. Lui Popin nu i-a sosit cartea verde la timp aşa că a intrat Matulevicius, în cazul lui Paraskevas au apărut unele probleme cu actele după intrarea în insolvenţă a fostului club, U Cluj, aşa că titular a intrat Rada, iar Nicoară i-a fost preferat lui Predescu. Sistemul de joc nu a suferit prea mari modificări faţă de perioada Grigoraş, dar partitura de joc a trebuit adaptată la teren. „Nu m-am temut de teren, dar mi-am pus probleme. Le-am şi spus jucătorilor că trebuie să jucăm diferit de cum suntem obişnuiţi, să nu avem posesie cu pase scurte, ci o posesie cu pase mereu spre înainte. E bine că ne-am adaptat, că ne-am creat ocazii, că am arătat că rămânem aceeaşi echipă periculoasă, pe contre, cu jucători tehnici, care apar la finalizare. Adversarul ne-a pus mari probleme la fazele fixe”, a spus Pustai la final.

„Important e că mai sunt 14 meciuri, ne gândim deja la partida cu Vaslui. Ne-am propus un obiectiv îndrăzneţ, perfect realizabil şi fiecare punct contează. Azi am reuşit 3 puncte, felicit jucătorii, veneam direct din Antalya de la suprafeţe de joc mult mai bune. Contează însă finalitatea iar astăzi a fost de partea noastră.”  Cristi Pustai

„Terenul greu, neşansa şi imprecizia la finalizare ne-au adus în această situaţie. Noi şi pandurii ne studiaserăm unii pe alţii în Antalya, am fost vecini de cantonament. Şi noi şi ei pregătisem altă strategie, dar vremea ne-a obligat să schimbăm planurile. Se pare că nu am reuşit să ne adaptăm la condiţiile de joc iar adversarii au fost mai rapizi ca noi.”              Costel Enache, antrenor Ceahlăul Piatra Neamţ

Vizualizări: 151

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: