Profit în scădere la Complexul Energetic Rovinari

Complexul Energetic Rovinari a avut în primul semestru din acest an un profit net estimat de 350.000 lei, de şase ori mai mic faţă de profitul net din perioada similară a anului trecut. Scăderea profitului a avut loc pe fondul reducerii cererii de energie, dar şi a scăderii tarifelor de vânzare, ca urmare a crizei economice.

CE Rovinari a anunţat un profit în scădere pe primele şase luni ale anului. "Profitul net este diminuat faţă de aceeaşi perioadă a anului 2009 din cauza cheltuielilor financiare pentru plata dobânzilor şi comisioanelor aferente creditelor contactate de societate pentru realizarea lucrărilor de conformare la mediu", au declarat reprezentanţii companiei.

De asemenea, cifra de afaceri estimată a companiei a scăzut în primele şase luni din acest an cu 13,3%, la 359,57 milioane lei, comparativ cu cifra de afaceri din primele şase luni din 2009, care s-a ridicat la 415 milioane lei. "Cifra de afaceri a scăzut cu 13,3% în semestrul I 2010 faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, iar cauza principală o reprezintă diminuarea cantităţii de energie electrică livrată ca urmare a scăderii cererii pe piaţa de energie electrică", au menţionat reprezentanţii producătorului de electricitate.

Totodată, producţia de electricitate a Complexului Energetic Rovinari a scăzut în primul semestru al acestui an cu 10,5%, la 2.311.636 MWh, faţă de producţia din semestrul I din 2009, de 2.581.378 MWh.

Vizualizări: 88

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: