Profitul Hidroelectrica, de 33 de ori mai mare decât al CE Oltenia

Hidroelectrica a obţinut cel mai mare profit înregistrat vreodată în prima jumătate a anului, 500 de milioane de lei, motivele fiind reduceri ale salariilor, un control mai serios al costurilor şi diminuarea gradului de îndatorare. Compania energetică din Gorj, Complexul Energetic Oltenia, are în derulare programe de restructurare şi mai serioase decât Hidroelectrica, însă profitul la şase luni este de doar 15 milioane de lei.

Hidroelectrica a comunicat, la 30 iunie, un profit de 509 milioane lei, mai mare cu 28 milioane lei decât profitul brut înregistrat de companie in perioada similară a anului 2013. În acelaşi comunicat, conducerea companiei arată că rezultatul financiar pozitiv a fost influenţat de câţiva factori. În primul rând cheltuielile cu serviciile prestate de terţi au fost reduse cu 22%, iar cheltuielile cu salariile personalului au fost diminuate cu 13%, faţă de anul trecut. În acelaşi timp, Hidroelectrica s-a împrumutat mai puţin cu 60% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Datoria societăţii faţă de bănci s-a redus cu 625 milioane euro, de la 841 milioane euro la 20 iunie 2012 la 216 milioane euro la 30 iunie 2014.

Administratorul Hidroelectrica subliniază că şi taxele impuse de stat au fost mai mari. A apărut impozitul pe stâlp, care înseamnă 150 milioane de lei, iar ANRE a suplimentat cantitatea de energie livrată pe piaţa reglementată. Astfel, veniturile au fost mai mici cu 60.4 milioane de lei.

Vizualizări: 143

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: