Profituri de miliarde pentru complexurile energetice

Complexurile energetice Turceni şi Rovinari au avut un an bun, judecând după cifrele raportate la final.  Directorii celor două unităţi au declarat că şi-au atins obiectivele propuse ba chiar le-au depăşit, având profituri de miliarde.

Numai Societatea Naţională a Lignitului Oltenia (SNLO) nu a avut un an prea bun, potrivit spuselor directorului societăţii, Daniel Burlan. Acesta a declarat unui cotidian local că a avut pierderi de 30 de milioane de lei, fiind restanţieri la plata dobânzilor la creditele pe care unitatea le are dar şi la bugetul de stat. De altfel, SNLO are de încasat circa 400 de milioane de la clienţi.

CE Rovinari, un profit de 200 de miliarde de lei

Gheorghe Daviţoiu, directorul Complexului Energetic Rovinari, a declarat că anul care a trecut a reuşit să-şi atingă obiectivul, reuşind să aibă în primele 11 luni ale anului un profit de 200 de miliarde de lei. „Nu pot să spun suma totală pentru că abia după 20 ianuarie vom ştii, când se va calcula şi pe decembrie. Oricum, pe primele 11 luni am avut un plus de 200 de miliarde. A fost aşa ş-aşa anul acesta, dar eu mi-am atins obiectivul. La noi au fost şi cheltuieli şi la ce probleme au fost e bine“, a spus Daviţoiu.

Acesta a adăugat că până la finalul lunii ianuarie va fi gata studiul de fezabilitate  pentru noul grup energetic. „Avem aproape gata studiul de fezabilitate, mai sunt câteva mici observaţii şi până în 20 îi dăm drumul“, a adăugat Daviţoiu.

Profit dublu la CE Turceni

Noul director al Complexului Energetic Turceni, Octavian Graure, a fost cel care dat veştile bune după un an în care unitatea a avut mai multe persoane la conducere. Graure a declarat că unitatea a depăşit profitul declarat la început de an cu o sută de miliarde. Mia mult decât atât, acesta a declarat că anul acesta, unitatea va mai contracta un credit de 150 de milioane de eruo pentru modernizarea grupului 3. „În 2009 am avut un profit pe buget de 279 de miliarde şi l-am depăşit. Nu ştiu exact cât pentru că nu s-a calculat dar cred că avem un profit de circa 400 de miliarde“, a spus Graure. Pentru anul acesta, directorul a spus că au estimat un profit de 100 de miliarde de lei, mai mic decât 2009, din cauza creditelor pe care le-au contractat. „Pentru 20010 avem 100 de miliarde pentru că avem multe lucrări. Avem în derulare lucrările pentru şlam dens de 4000 de miliarde, avem împrumuturi. Am pus mai puţin pentru că este posibil să fie probleme cu vinderea energiei“, a precizat acesta.   

Vizualizări: 103

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: