Program dificil pentru Pandurii în următoarea săptămână

Programul echipei Pandurii pentru următoarea săptămână este unul infernal. Două jocuri în deplasare cu Steaua şi Rapid, două dintre echipele de top din Liga I şi un joc de cupa României între cele două jocuri, tot cu una dintre echipele aflate în creştere de formă, Universitatea Craiova. Nici în continuare programul gorjenilor nu va fi deloc uşor, antrenorul Petre Grigoraş fiind deja îngrijorat pentru acest program dificil.

Din acest tur mai sunt de disputat doar şase etape, Pandurii având programate doar două jocuri acasă şi două în deplasare. LPF a programat în decembrie şi două jocuri din retur dar antrenorul Grigoraş ar dori ca echipele să ceară ca aceste etape să nu se mai joace: „Ar trebui să pună toată lumea presiune pe LPF să nu se mai joace cele două etape din retur în acest an. Nu are nici un rost să se joace pe astfel de terenuri mai ales că naţionala de tineret a ratat calificarea la Campionatul European. Apoi, în primăvară dacă este cazul, prima etapă se poate amâna cu o săptămână-două cum s-a mai întâmplat”

Multe jocuri în deplasare

Antrenorul pandurilor apreciază că programul până la finalul anului, incluzând şi etapele programate din retur, este destul de dificil. „Uitându-ne la tot programul din această toamnă avem 5 jocuri afară şi trei pe teren propriu, inclusiv cel din retur. E un program încărcat, greu, cu deplasări în Ghencea, în Giuleşti sau la Vaslui, U Cluj sau Urziceni, toate jocurile sunt dificile”, consideră Grigoraş, nici acasă Pandurii nevând meciuri mai uşoare pentru că vor juca la Severin cu FCM  Târgu Mureş, FCM Braşov şi liderul Oţelul Galaţi. „Este un program nu greu ci foarte, foarte  greu, urmează o săptămână cu două deplasări şi meciul de cupă intercalat. Sperăm să reuşim să trecem de această serie de meciuri de foc şi să luăm cât mai multe puncte,  pentru că dacă nu speri şi nu rişti nu ai cum să câştigi. Orice punct câştigat în deplasare la Steaua sau Rapid ar fi un bonusuri importante pentru situaţia din clasament, iar calificarea în cupă ne-ar prinde bine din punct de vedere moral”, a spus antrenorul Pandurilor.

Grigoraş nu va neglija Cupa României

Deşi meciul din Cupa României cu Universitatea Craiova este programat între partidele cu Steaua şi Rapid, Grigoraş spune că va trata partida din optimi cu acelaşi interes ca şi jocurile din campionat. ”Există miză şi în meciul de cupă. Nu voi trata meciul de cupă cu indiferenţă, e o competiţie foarte importantă pe care o privesc cu seriozitate. Îmi doresc din tot sufletul să eliminăm Universitatea Craiova, chiar dacă jucăm acasă. Va fi dificil pentru că oltenii au renăscut sub bagheta lui Victor Piţurcă. Nu voi trata diferit meciurile din campionat faţă de cel din cupă, iar în teren de fiecare dată voi trimite jucătorii care pot da randament maxim la ora meciului. Nu se pune problema să tratăm meciurile din campionat diferit faţă de cele de cupă”. Meciul din Cupa României este programat joi 28 octombrie, până atunci Pandurii urmând să mai joace luni seara la Bucureşti cu Steaua.

Vizualizări: 79

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: