Program și amenzi pentru apă în comunele gorjene

Căldura excesivă ce amenință din nou județul Gorj îi determină pe unii primari să ia măsuri drastice în ceea ce privește alimentarea cu apă a gospodăriilor. În timp ce unii dintre primari se gândesc la programe de furnizare a apei, alții trimit adrese la locuitorii comunelor prin care sunt înștiințați că riscă amenzi dacă mai folosesc apa pentru udarea grădinilor.

Primarul localității Runcu, Adi Câmpeanu, a declarat pentru Radio Infinit că de câteva zile a început să aibă probleme cu apa din cauza secetei. Presiunea la apă a scăzut destul de mult în ultima perioadă, așa că se gândește la realizarea unui program pentru furnizarea apei. ”Comuna este compusă din șapte sate și eu aveam trei sisteme de alimentare cu apă, un sistem de alimentare cu apă pentru satul Suseni-Dobrița, care funcționează nonstop fără a avea probleme, unul care alimentează satul Runcu-Răchiți, cu care nu avem probleme și un sistem pe satele Bâlta-Bâltișoara-Valea Mare. Aceste sate nu au avut probleme cu apă până acum câteva zile. A scăzut foarte mult debitul apei. S-ar putea ca începând din aceste zile, dacă temperaturile scăzute persistă, să fac un program”, spune Adi Câmpeanu. Este posibil ca locuitorii din Runcu să aibă apă la program, dimineața și seara. ”Marți am avut probleme pentru că au rămas oamenii fără apă vreo două ore, dar ne-am redresat, dar dacă va continua seceta va trebui să le facem oamenilor program, să le furnizăm apă dimineața cinci-șase ore, seara cinci-șase ore, cu posibilitatea ca în perioada zilei în care temperaturile sunt foarte ridicate să întrerupem apa și să umplem rezervoarele”, mai  explică acesta.

Răgman amenință cu amenzi

În alte localități în care problemele legate de furnizarea apei nu sunt create de secetă, acestea apar din cauza locuitorilor care își udă grădinile nonstop. Emil Răgman le-a declarat război celor care folosesc apa pentru spălarea mașinilor și pentru grădinile cu legume și este gata să aplice amenzi. ”Eu nu am probleme cu apa, eu am probleme cu oamenii pentru că udă grădinile, spală mașinile și scade presiunea pentru ceilalți. Le-am făcut adrese la fiecare în parte prin care le-am adus la cunoștință că îi debranșez de la rețeaua principală în cazul în care udă grădinile. Apa este pentru cetățeni și animale. Unii dintre ei au înțeles, dar alții nu pentru că spun că ei plătesc. O plătesc, dar contractul încheiat este pentru animale și cetățeni, nu pentru spălat mașini și udat grădini. Unii dintre ei ajung să ude și porumbii, nu numai grădinile de zarzavat”, susține Emil Răgman.

Vizualizări: 155

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: