Programul „Rabla” pentru maşini electrice începe astăzi

Persoanele fizice şi juridice care intenţionează să achiziţioneze autovehicule cu sistem de propulsie electric şi/sau hibrid se pot înscrie în program începând din data de 3 octombrie, reducerea ajungând până la 20% din valoarea maşinii, dar nu mai mult de 3.700 euro, potrivit Ministerului Mediului şi Pădurilor (MMP).

Înscrierile în program se pot face până la data de 4 noiembrie 2011, suma alocată Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional pentru achiziţionarea de autovehicule cu sistem de propulsie electric şi/sau hibrid, pentru anul 2011, fiind de cinci milioane lei.

Pentru producători, sesiunea de înscriere în vederea validării celor care intenţionează să comercializeze autovehicule cu sistem de propulsie electric si/sau hibrid a început pe 29 septembrie, urmând a se încheia pe data de 7 octombrie 2011. Ordonanţa de Urgenţă privind promovarea acestor tipuri de vehicule a fost aprobată de Guvern în luna aprilie 2011.

Actul normativ prevede că, în cazul achiziţiei de autovehicule nepoluante, persoanele fizice, unităţile administrativ-teritoriale şi instituţiile publice beneficiază de un număr cuprins între două tichete valorice (pentru achiziţionarea unui autovehicul hibrid, în schimbul predării spre casare a unui autovehicul uzat) şi patru tichete (în cazul cumpărării unui autovehicul electric).

Pe de altă parte, doritorii care nu casează autovehicule uzate, dar care achiziţionează autovehicule hibrid sau electrice pot avea o reducere de 10%, dar nu mai mult de 1.800 de euro din preţul de comercializare a autovehiculului hibrid achiziţionat, respectiv un discount de 20%, dar nu mai mult de 3.700 de euro, din preţul de comercializare a unui autovehicul electric achiziţionat.

Vizualizări: 128

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: