Proiect care uimește Europa, o tehnologie revoluționară!

Direcţia Generală a Lucrărilor Hidraulice de Stat (DSI) a pus în funcţiune o centrală fotovoltaică plutitoare de 1 MW în provincia Elazığ din Anatolia de Est din Turcia. Facilitatea, prima de acest fel din Turcia, va alimenta irigarea din lacul de acumulare Keban, pe care operează, scrie publicaţia Balkan Green Energy News.

Ministrul Agriculturii şi Pădurilor, İbrahim Yumaklı, a spus că şapte sate vor beneficia de centrala solară plutitoare Kuzova. Acesta va contribui la sistemul de irigaţii pentru 4.783 de hectare de teren agricol, a explicat el. Instalaţia constă în 1.840 de panouri solare, care se întind pe 0,6 hectare pe lacul de acumulare Keban din provincia Elazığ din Anatolia de Est.

Potrivit ministrului, este prima centrală fotovoltaică plutitoare din Turcia. Sistemele de energie solară la scară mică au fost instalate pe rezervoarele de apă de mai multe ori în ţară, dar eforturile au eşuat, a spus el.

Direcţia Generală a Lucrărilor Hidraulice de Stat (DSI), deţinută de stat, a instalat noul sistem, care a intrat în testarea producţiei. Acesta a costat 2,2 milioane de euro iar producţia anuală este estimată la 1,8 GWh.

Centrala solară plutitoare este integrată cu o unitate de 2 MW pe uscat, formată din 5.028 de panouri pe 1,5 hectare, a afirmat Yumaklı și va genera 4,2 GWh pe an, a mai adăugat oficialul.

Vizualizări: 2,246

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: