Proiect de aproape 70 de miliarde, accesat de primăria Samarineşti

Numai patru primării din Gorj au reuşit să obţină finanţare de la Administraţia Fondului de Mediu pentru proiecte de apă şi canal. Doar una dintre ele are însă cele mai mari motive de bucurie. Este vorba de primăria Samarineşti, care a obţinut cea mai mare finanţare din judeţ, respectiv 70 de miliarde de lei. Proiectul vizează alimentarea cu apă şi canalizare pe o lungime de şapte kilometri, respectiv suprafaţa a trei sate, Samarineşti, Valea Bisericii şi Boca.

Primarul comunei Samarineşti, Marian Ardeiu, aproape că nu i-a venit să creadă când a fost anunţat că a reuşit să atragă cea mai mare finanţare din judeţ pe acest proiect. Surpriza este cu atât mai mare cu cât, în această sesiune, numai proiectele a patru primării gorjene au obţinut finanţare de la Administraţia Fondului de Mediu. „Al meu este cel mai mare proiect ca valoare. După mine se situează comuna Băleşti, Turceni şi Logreşti. Eu mai am un proiect cu parcuri finanţat tot de Fondul de Mediu şi a decurs totul foarte bine. Prin acest proiect mi-am propus să fac alimentarea cu apa şi canalizare în trei sate, cele mai mari din comună”, a declarat Marian Ardeiu, primarul din Samarineşti.

La nivel naţional au fost selectate 248 de proiecte, comuna Băleşti ocupând şi ea locul 16, ce-i drept cu un punctaj mai mare ca la Samarineşti. „Comuna Băleşti a avut cel mai mare punctaj. La acest proiect suma de 70 de miliarde era maxim iar noi am zis să mergem pe maxim. Surpriza a fost că ni s-a şi acceptat. Este unul dintre cele mai importante proiecte din cariera mea de primar şi sper ca în primăvară să şi demareze lucrările la el”, a adăugat Marian Ardeiu. În prezent, se pregăteşte licitaţia pentru firma care va efectua lucrările însă având în vedere că urmează sezonul rece, cel mai probabil lucrările vor demara în primăvară.

Vizualizări: 116

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: