Proiect pentru asfaltarea ultimelor uliţe din Săuleşti

Primăria Săuleşti intenţionează să acceseze fonduri europene de un milion de euro pentru asfaltarea ultimelor uliţe din comună. Este vorba de aproximativ 7 kilometri de drum pentru care s-a întocmit un proiect pe Submăsura 7.2 –Investiţii în crearea şi modernizarea infrastructurii de bază la scară mică. Autorităţile locale speră să obţină finanţare pentru ca lucrările să poată fi efectuate anul viitor.

Comuna Săuleşti se numără printre localităţile care beneficiază de reţele de apă şi canalizare încă din urmă cu patru ani. Asta în condiţiile în care foarte multe primării din mediul rural abia acum încearcă să acceseze fonduri europene pentru introducerea reţelei de canalizare. Chiar dacă veniturile proprii ale acestei comune sunt de doar 350.000 de lei, autorităţile au reuşit să reabiliteze peste 20 de kilometri de drum prin proiecte pe fonduri europene şi guvernamentale. În momentul de faţă, mai sunt de asfaltat aproximativ 7 kilometri de drum pe întreaga rază comună. „Am întocmit un proiect pe fonduri europene pentru un milion de euro, încă dinainte de a se deschise sesiunea de depunere a dosarelor. Odată deschise liniile de finanţare a trebuit să refacem expertiza, ridicările topografice şi alte documente cerute de noua legislaţie. Proiectul este depus on line şi sperăm să obţinem finanţare. Dacă am reabilita şi aceste drumuri săteşti nu ne-ar mai rămâne nici un metru de drum din comună fără asfalt”, a declarat Constantin Rucsanda Drăghici, primarul comunei Săuleşti.

Până în momentul în care vor fi posibile lucrările de reabilitare, autorităţile vor interveni pe uliţele săteşti cu fonduri din bugetul local. „O parte dintre aceste uliţe necesită intervenţie urgentă întrucât sunt drumuri care duc spre biserici şi cimitire. Ca atare, în această perioadă, vom începe să le pietruim pe cele care se află într-o stare avansată de degradare. În primul rând, vom interveni pe drumul de la Purcaru, chiar dacă acolo este un sat ce are doar 100 de gospodării”, a mai precizat Constantin Rucsanda Drăghici.

Vizualizări: 118

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: