Proiectul de extindere a carierei Jilţ a fost aprobat

Extinderea Carierei Jilţ a fost aprobată ieri de consilierii comunei Slivileşti cu 9 voturi din 13. Consilierii locali au fost de acord cu exproprieri în zona Ştiucani- Miculeşti după mai bine de două ore de discuţii aprinse. Invitaţi la şedinţa de ieri au fost şi reprezentanţi ai mineritului şi senatorul PDL Ion Ruşeţ. Proiectul a fost aprobat cu 9 voturi, din 13.

După două ore de certuri între consilieri şi de reproşuri din partea locuitorilor comunei Slivileşti, proiectul de hotărâre pentru extinderea carierei Jilţ a fost votat. Profesorul Băleanu a fost unul dintre cei mai vehemenţi localnici care s-au opus aprobări proiectului. „Sunt mulţi consilieri care votează de frică. Sunteţi aleşi ai comunei, nu sunteţi numiţi aici de întreprinderea minieră. Nu mergeţi pe această chestiune forţată. Eu cred că dumneavoastră veţi vota aşa cum este corect şi corect este ca proiectul să nu fie aprobat”, susţine Băleanu.

Vasile Murgu, consilier PNL, a susţinut şi în şedinţa de ieri că trebuie discutat proiectul de amenajare teritorială cu cetăţeni. Consilierul  Lucian Lambu a cerut conducerii unităţii miniere să nu mai dea cărbune sau lemne pentru comunitate că de cele mai multe ori acestea ajung la alte persoane. Un bătrân din Miculeşti a fost supărat că mineritul nu a redat în circuitul agricol teren. „Să ne spună şi nouă cineva dacă s-a redat în circuitul agricol un metru de teren. Mineritul lasă în urmă deşert şi lacuri. 7 persoane şi-au pierdut viaţa în lacurile făcute de minerit, recent chiar copilul persoanei de lângă mine”, a spus omul.

Bucurescu a invitat la dialog

Primarul Sorin Bucurescu le-a amintit celor prezenţi că toate problemele îşi pot găsi o rezolvare. „Consider că toţi cetăţenii, cu excepţia profesorului Băleanu, care are o problemă mai deosebită, îşi pot găsi o rezolvare printr-un dialog cu reprezentanţii Complexului Energetic Turceni. Vă reamintesc că în ultimi 5 ani, de fiecare dată când am apelat la conducerea CE Turceni pentru a ne ajuta fie cu utilaje de deszăpezit iarna, fie cu alte probleme am găsit înţelegere şi ne-au sprijinit”, le-a spus Bucurescu consilierilor locali.

„Nimeni nu ia pământul cu forţa“

Senatorul Ion Ruşet a ţinut să îi asigure atât pe consilieri locali, cât şi pe cetăţeni prezenţi la şedinţă că nimeni nu le ia pământul cu forţa. „Nimeni nu ia pământul cu forţa. Nimeni nu ia pământ decât după o prealabilă şi dreaptă negociere. În această zonă mai mulţi personalităţi au beneficiat de  facilităţi. Unii au răspuns penal şi au hotărâri definitive, unii sunt în procese şi unii din fericire sau din păcate nu au avut de suferit, este cazul domnului Călinoiu. Eu nu îl văd pe judecătorul care va acorda un preţ mai mic decât cel care s-a acordat în zona respectivă. Şi atunci unde este problema?”, a spus senatorul Ruşeţ.

Vizualizări: 111

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: