Proiectul „drumului rapid“, dezbătut în campania lui Greblă şi în 2012

Preşedintele Comisiei Juridice din Senatul României încheie anul 2011 promiţându-le din nou alegătorilor săi din Gorj că va continua demersurile pentru ca Ministerul Transporturilor să realizeze un drum expres între Craiova şi Deva cu trecere prin Târgu Jiu.

Toni Greblă, deşi membru al unui partid de opoziţie, se declară convins pe mai departe, aşa cum este de la începutul mandatului său de parlamentar, că drumul respectiv se va face la un moment dat. Senatorul a vorbit despre „autostrada” respectivă încă de la începutul mandatului, PSD fiind atunci la guvernare alături de PDL, şansele de materializare a ideii părând destul de mari.

Despre acest proiect a vorbit şi în campania electorală din 2008 şi pe care îl va pune, inevitabil, în discuţie şi la viitoarele alegeri din 2012. „Drumul rapid este cel care va trebui să ne lege de portul de la Calafat şi Craiova Târgu Jiu spre Sebeş Alba pentru a fi racordaţi spre cele două autostrăzi şi de circulaţia din sudul Europei, de la Salonic spre Ungaria. Am în continuare  insistente solicitări la Ministerul Transporturilor şi am promisiunea că anul viitor studiul de traseu şi studiul de fezabilitate pentru acest drum vor fi fost făcute astfel încât cu cele două autostrăzi să fim racordaţi şi noi cu acest drum şi să fim prezenţi pe marile axe de transport ale României. Dacă nu vom realiza acest drum judeţul va rămâne izolat de marile axe de transport, ceea ce nu va fi deloc bine. Până la finalizarea mandatului meu sper însă ca şi această promisiune să fie realizată”, a precizat Greblă.

Senatorul a făcut aceste menţiuni într-o ultimă conferinţă de presă din acest an, una în care a apreciat deschis evoluţia echipei de fotbal Pandurii Târgu Jiu şi în care i-a felicitat pe antrenorul Petre Grigoraş şi preşedintele Marin Condescu. Greblă a „proorocit” cu această ocazie şi că 2012 va fi un an extrem de dificil.

Vizualizări: 126

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: