Proiectul modernizării Căii Eroilor, tergiversat

Primăria Târgu Jiu anunţase că va semna până la 20 august contractul de achiziţie privind ”Modernizare şi Reabilitare zonă protejată a Ansamblului Monumental Calea Eroilor Municipiul Târgu Jiu”, după un concurs de soluţii câştigat de arhitectul Dorin Ştefan. Primăria a avut însă nevoie de precizări suplimentare şi spune acum că va încheia contractul până la finele lunii octombrie.

Viceprimarul localităţii Târgu Jiu, Aurel Popescu, a precizat că arhitectului i s-au cerut o serie întreagă de documente referitoare la lucrările suplimentare care interveneau în proiect şi era imperios necesar ca ei să-şi facă din nou o analiză financiară. ”Au venit cu oferta tehnică în care s-a detaliat cumva zona de intervenţie, se analizează şi până la finele lunii octombrie va fi semnat contractul de achiziţie publică de servicii”, au declarat reprezentanţii primăriei Târgu Jiu. Fără a preciza la ce valoare se ridică acest contract de achiziţii, reprezentanţii primăriei Târgu Jiu au spus că oferta financiară se încadrează în sumele prevăzute de autorităţi pentru acest proiect. Viceprimarul Popescu a menţionat faptul că după ce va fi finalizat proiectul acesta va fi depus pentru obţinerea de fonduri europene.

Dorin Ştefan, unul dintre cei mai celebri arhitecţi din lume, are ca sarcină să vină cu idei de modernizare a tronsonului dintre Poarta Sărutului şi Coloana Infinitului, fiind vorba de pasaje pietonale, parcări, pasaje subterane.

Vizualizări: 108

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: